AKP'li belediyeden AKP'li ismin oğluna milyonluk ihale

AKP'li belediyeden AKP'li ismin oğluna milyonluk ihale
AKP'li Başakşehir Belediyesi, AKP'li Fehmi Kardeşoğlu'nun oğlu Özgür Kardeşoğlu'nun şirketine adrese teslim ihale verdi.

ÖZEL HABER - KAMU SON HABER

Kamu İhale Bülteni'nde yer alan bilgiye göre, Başakşehir Belediyesi 20 Nisan 2023 tarihinde 'Ses, Işık ve Görüntü Sistemleri Alımı' adı altında bir ihale düzenledi. 25 Mayıs 2023 tarihinde açıklanan ilan sonucuna göre ihaleyi Karzen Grup Yapı Teknoloji ve Ticaret Limited Şirketi kazandığı ortaya çıktı.

AKP'Lİ BAŞKANIN OĞLUNA ADRESE TESLİM İHALE

Ticaret Sicil Gazetesi'nde yer alan bilgiye göre, Bağcılar merkezli şirketin tek ortağı olarak Özgür Kardeşoğlu gözüküyor. Özgür Kardeşoğlu'nun ise, 1999 yılından 2014 yılına dek Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Ambar beldesinde Belediye Başkanlığı, 2014-2017 yılları arasında AKP Diyarbakır İl Başkan Yardımcılığı yapan ve son olarak 2018 yılında Diyarbakır'dan milletvekili adayı olan Fehmi Kardeşoğlu'nun oğlu olduğu öğrenildi. Bu ihale kapsamında Başakşehir Belediyesi ile Özgür Kardeşoğlu’nun şirketi arasında tam 1.375.383 TL'lik sözleşme imzalandı.

DAHA ÖNCE 4 İHALE DAHA ALDI

Üstelik Kardeşoğlu'nun aldığı ilk ihale de bu değil. Kardeşoğlu’nun şirketi Karzen Grup, geçmiş yıllarda da tamamı Başakşehir Belediyesi’nden olmak üzere toplamda dört ihale daha aldı.

Kardeşoğlu’nun Başakşehir Belediyesi’nden aldığı diğer ihaleler şu şekilde:

2022 - Endüstriyel Mutfak Malzemeleri Alımı / 495 bin 975 TL

2021 – Temizlik Malzemeleri Alımı / 382 bin 923 TL

2020 – Nikelajlı Şerit Bariyer ve Pleksi Seperatör Alımı / 237 bin 250 TL

2018 – Nevresim Takımı Alımı / 170 bin TL

TARIM BAKANLIĞI'NDAN BİNLERCE LİRALIK DESTEK

Özgür Kardeşoğlu ayrıca 2019 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Yurtiçi Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği kapsamında 3 bin 637 TL, 2020 yılında yine Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Mazot ve Gübre Desteği kapsamında 9 bin 689 TL aldığı ortaya çıktı. Bunun dışında, ilgili destekler kapsamında Kardeşoğlu soyadına sahip onlarca kişiye bakanlıktan yüzbinlerce liralık maddi destek verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.