'Açım, geçinemiyorum' demişti, bakanlıktan açıklama geldi

'Açım, geçinemiyorum' demişti, bakanlıktan açıklama geldi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önünde, “Açım, geçinemiyorum, kiramı ödeyemiyorum” ifadeleri üzerine ters kelepçe gözaltına alınan yurttaş hakkında bakanlıktan açıklama yapıldı.

Dün sabah saatlerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın merkez binasının kapısına giden 45-50 yaşlarındaki vatandaş, “Açım, geçinemiyorum, kiramı ödeyemiyorum. Ne yapayım, kendimi mi öldüreyim?” demişti.

Bu açıklamalarının ardından bakanlıktaki polisler yurttaşı gözaltına aldı. Polisin ters kelepçe ile gözaltına aldığı yurttaş hakkında bakanlıktan açıklama geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ahmet Ç. isimli yurttaşa barınma, sosyal yardım ve istihdam desteği verildiği bildirildi.
Emniyette ifadesinin alınmasından sonra serbest kaldığı belirtilen yurttaşın, 22 Ağustos'ta tekrar Bakanlığa geldiği, kendisiyle yapılan görüşme sonrasında talebi doğrultusunda, daha önce de yapıldığı üzere ekonomik destek sağlanarak ikametinin bulunduğu şehre gitmesi noktasında yardımcı olunduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Dört farklı kuruluşumuza yerleştirilmesi ve her türlü ihtiyacının karşılanmasına rağmen Ahmet Ç., her defasında bulunduğu kuruluşu terk ederek bakanlık binasına gelmiş ve kendisiyle tekrar işaret dili tercümanlarıyla iletişime geçilerek talepleri yerine getirilmiştir. 21 Ağustos günü bakanlık binasına son gelişinde Ahmet Ç., agresif davranışlar sergilemiş, güvenlik personelini ve kendisiyle iletişim kuran işaret dili tercümanlarını tehdit ederek personelimize saldırı girişiminde bulunmuştur. Son eylemleri personelimize zarar verecek duruma ulaştığından ve gerek güvenlik personelimizin gerekse tercüman arkadaşlarımızın sakinleştirme çabaları sonuç vermediğinden emniyet güçleri olaya müdahale etmek zorunda kalmıştır. Emniyette ifadesinin alınmasından sonra serbest kalan Ahmet Ç., 22 Ağustos günü tekrar bakanlığa gelmiştir. Kendisiyle yapılan görüşme sonrasında talebi doğrultusunda, daha önce de yapıldığı üzere ekonomik destek sağlanarak ikametinin bulunduğu şehre gitmesi noktasında yardımcı olunmuştur.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.