Çanakkale yangınının nedeni belli oldu

Çanakkale yangınının nedeni belli oldu
Çanakkale'de dün öğle saatlerinde çıkan ve devam eden orman yangınının nedeni ortaya çıktı.

Çanakkale'deki orman yangınında 8 uçak, 26 helikopter ve 2 bin 700 personel görev yapıyor. Alevlerle mücadele tüm hızıyla sürerken Damyeri Mevkiinin bağlı olduğu Mareşal Fevzi Çakmak Köyü Muhtarı İbrahim Bağlayan Jandarmanın ilk belirlemelere göre yangının elektrik direğinden çıkmış olduğunu tespit ettiğini söyledi.

aw014318-03.jpg

Çanakkale'de Damyeri mevkiindeki ormanda dün saat 12.30 sıralarında başlayan yangın rüzgarında etkisiyle hızlı bir şekilde büyüdü.

Yangın bölgesinde 8 yangın söndürme uçağı ve 26 helikopteri ile havadan müdahale başlarken, yangının nem ve rüzgarın etkisiyle büyümesi nedeniyle Edirne, Tekirdağ Bursa ve Balıkesir'den bölgeye takviye ekipler sevk edildi.

9 KÖY BOŞALTILDI

Yangının yerleşim yerlerini sıçrama ihtimali nedeniyle Damyeri mevkii, Kayadere, Ulupınar, Belen, Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılçaören ve Taşlıtarla köyleri tedbir amacıyla boşaltıldı.

Köylerde yaşayan toplam bin 251 kişi tahliye edilerek yurtlara yerleştirildi. Yangında Yağcılar Köyü'nde 4 ev Ulupınar Köyü'nde ise 3 ev küle döndü.

SABAHA KADAR DEVAM ETTİ

aw014318-02.jpg

Gece görüşlü 4 helikopterlerle sabaha kadar devam eden söndürme çalışmaları günün ağarmasıyla bu sabah yeniden başladı. Ekipler, bölgede söndürme çalışmalarına devam ederken dün tahliye durumu gündeme gelen Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde risk durumunun ortadan kalktığı belirtildi.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ OLDU

aw014588-02.jpg

Sabah, yangının ilk başladığı noktadaki Damyeri Mevkiinin bağlı olduğu Mareşal Fevzi Çakmak Köyü Muhtarı İbrahim Bağlayan'a ulaştı.

aw014588-03.jpg

Damyeri Mevkii'nde yaklaşık 17 hanenin bulunduğunu söyleyen Muhtar Bağlayan, " O alan köyümüze 3 kilometre uzaklıkta. Sadece bir samanlık yandı. Jandarma ekipleri köyümüze gelerek o bölgede inceleme yaptı. Yaptıkları inceleme sonucunda yangının elektrik direğinden çıkmış olabileceğini tespit ettiklerini söylediler" dedi.

Kaynak: Sabah

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.