Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enise Altınok AVŞAR

Enise Altınok AVŞAR

Vizyon

A Time Called You

Herkese merhaba bu hafta sizlere daha önce konusu dikkatimi çekmiş yapımlardan olan ‘A Time Called You’ dizisinden bahsedeceğim. Şaşırmayacağınız üzere Kore yapımı olan A Time Called You 2023 yılı Eylül ayında çıkan 12 bölümlük bir mini dizi.

Başrollerinde Ahn Hyo-Seop, Jeon Yoe-Been ve Kang Hoon gibi isimlerin yer aldığı yapım Tayvan dizisi Someday or One Day'e dayanmaktadır. Netflix’te Eylül ayında izleyiciyle buluşan A Time Called You yas tutan Han Jun Hee bir zaman yolculuğunda kendini bularak 1998 yılına gelir ve orada kaybettiği erkek arkadaşına benzeyen Si-heon ve arkadaşı In-gyu ile tanışır. Jun Hee’nin sevgilisin cesedi bulunmasa da bir uçak kazasında hayatını kaybettiği düşünülmektedir.

Hayatı dışarıdan yolunca gittiği sanılsa da Jun Hee hala sevgilisinin yasını tutmaktadır ve eline geçen fotoğraftaki kişinin kendisine tıpta tıp benzediğini fark eder. Bu da yetmezmiş gibi bir gün iş çıkışı metroda yol alırken karşısında kaybettiği sevgilisini görür. Jun Hee fotoğraftaki gizemli kızı aramakla kalmaz sevgilisinin hala yaşadığına da ikna olmaya başlar.

Jun Hee 1988 yılındaki kendisine çok benzeyen Min Ju’yu keşfetmeye çalıştıkça o yıllara yolculuk edecek sevgilisi ve yakın arkadaşıyla beklenmedik olayların içinde kendini bulacaktır.

Dizi ilk olarak konusu nedeniyle dikkatimi çekti. Çekim ve oyunculuklar gayet iyi, zaman atlama durumu dizide iyi bir şekilde işlendi ise tavsiye edeceğim dizilerden olacaktır. Daha birkaç bölüm izlediğim için ayrıntılı bir analizde bulunamayacağım ama diziyi bitirince fikirlerimi sizinle paylaşacağım.

Dizi ilk olarak Jun Hee’nin hayatına odaklanıyor ve günümüz 2023 yılında Jun Hee’nin sevgilisinin kaybından bir sene sonrasını izliyoruz. Hayatına kaldığı yerden devam eden Jun Hee herkese rağmen sevgilisinin öldüğüne kalben inanmamaktadır ve bir gün kendine ve sevgilisine çok benzeyen kişilerin yer aldığı bir fotoğrafa denk gelir. Bu hikâyeyi izlerken bir yandan da 1988’de Min Ju ve hoşlandığı çocukla lisedeki hallerine tanık oluyoruz. Bir kasetçide yarı zamanlı çalışan Min Ju ona ilgi duyan biriyle ilk konuşmasını yapar.

Diziyi izledikçe geçmiş ve günümüzün biraz karışmaya başladığını ve izleyiciye kafa karıştırıcı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Min Ju ve Jun Hee resmen aynı kişi. Tabi hikaye ilerledikçe izleyicinin yorumunda değişiklik göstereceğini düşünüyorum. Bitirir bitirmez görüşlerimi sizlerle de paylaşacağım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları