65 yaş ve üstü ücretsiz yararlanabilecek

65 yaş ve üstü ücretsiz yararlanabilecek
Troya Antik Kenti'nin hemen yanı başındaki Tevfikiye köyünde konumlanan Troya Müzesi, 65 yaş üstü yerel ziyaretçilere yönelik "Altın Çağlar'a Özel Ayrıcalık Projesi" adı altında yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Bu proje, Çanakkale'nin merkezine bağlı bu bölgede yaşayan yaşlı nüfusa, tarihi ve kültürel mirası daha yakından tanıma fırsatı sunuyor.

Çanakkale'nin merkezine yakın Tevfikiye köyü sınırları içerisinde, Troya Antik Kenti'nin hemen başlangıcında konumlanmış olan Troya Müzesi, 65 yaş ve üzeri yerel ziyaretçilere yönelik "Altın Çağlar'a Özel Ayrıcalık Projesi" adı altında yeni bir uygulamayı hayata geçirmiştir. Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, her gün artan ziyaretçi sayısıyla Avrupa'dan ödül almış olan müzenin büyük ilgi gördüğünü belirtti. Gölcük, 65 yaşını aşmış ziyaretçileri memnun etmek amacıyla özel bir projenin uygulamaya konduğunu ifade ederek, bu projenin detayları hakkında bilgi verdi...

e51.jpg

"65 yaş ve üzeri ziyaretçilerimize müze girişi ücretsiz. Bunun yanı sıra 5 kişi ve üzeri gruplarda ücretsiz rehberlik ve Homeros Bahçesi turu ile ücretsiz içecek ikramında bulunmaya başladık. Niçin böyle bir girişime başladık? Eğitim ve organizasyon departmanımız var ve çoğunlukla müzelerde alışılageldiği şekilde bu eğitim departmanları daha ziyade çocuklarla iş birliği yapma konusunda projeler geliştirirler. Fakat Türkiye'de ilk kez 65 yaş üstü ziyaretçiler konusunda eğitim departmanımız böyle bir uygulamaya başladı." Gölcük, Türkiye'de nüfusun yaşlanmaya başladığını belirtti.

Türkiye'nin "çok yaşlı ülke" sınıfına girdiğini anımsatan Gölcük, "Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu verilerine göre Türkiye'de 2023 yılında 65 ve üzeri yaş nüfusun toplam nüfusa oranı yüzde 10,2'yi buldu. 65 yaş üstünün nüfusu oranının 2016 yılında yaklaşık yüzde 12'ye ulaşması, 2030 yılında ise yüzde 23'ü bulması bekleniyor. Yani ülke nüfusu gittikçe yaşlanıyor. Dolayısıyla müzeler burada özellikle sadece çocuklara odaklanmayı bırakıp, yaşlanan nüfus için de daha proaktif davranmak durumunda." diye konuştu.

Gölcük, bu projeyle 65 yaş ve üstü ziyaretçilerin hem yaşam boyu öğrenme serüvenlerine hem de demans gibi hastalıklardan bu yaş grubunun uzak kalmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.