Karabük Üniversitesi'ndeki Afrikalı krizinde flaş gelişme 2 Sene önce rektörün söyledikleri yeniden gündemde

Karabük Üniversitesi'ndeki Afrikalı krizinde flaş gelişme 2 Sene önce rektörün söyledikleri yeniden gündemde
Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylar, Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişki skandalı hakkında son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. 2022 Yılında üniversitenin eski Rektörü olan Refik Polat'ın verdiği röportajda söyledikleri yeniden gündeme gelerek yankı uyandırdı. Polat'ın ,"5 bin Afrikalı öğrencimiz var. Karabük'ü Afrika'ya, Afrika'yı da Karabük'e taşıyacaklar. Bunu göreceğiz" ifadeleri ortaya çıktı.

Karabük Üniversitesi'nde, özellikle İnşaat Mühendisliği bölümünde, yabancı öğrencilerin sayısında önemli bir artış olduğu ve bu durumun bazı Türk öğrenciler arasında rahatsızlık yarattığı belirtiliyor. İddialara göre, bir sınıf listesindeki 50 öğrenciden 48'inin yabancı uyruklu olduğu ve çoğunluğunun Afrika kökenli olduğu ifade ediliyor. Bu durum, üniversite yönetimi ve yerel halk arasında endişelere neden olmuş durumda.

15.jpg

Ancak, bu iddiaların gerçekliği ve kaynağı konusunda net bir bilgi bulunmamaktadır. Üniversitenin itiraf sayfasında yapılan paylaşımlarda, Türk erkek ve kız öğrencilerin Afrika kökenli öğrencilerle yaşadıkları ilişkiler sonrası HPV ve HIV gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklara maruz kaldığı iddia ediliyor.

Bu iddialar, sosyal medya ve kamuoyunda geniş yankı bulmuş, üniversitenin öğrenci profili ve sağlık hizmetlerinin yeniden değerlendirilmesini gündeme getirdi. Eski Rektör Refik Polat'ın 2022 yılında yaptığı açıklamalar, özellikle "5 bin Afrikalı öğrencimiz var. Karabük'ü Afrika'ya, Afrika'yı da Karabük'e taşıyacaklar" şeklindeki sözleri, yaşanan yabancı öğrenci artışıyla ilişkilendirilerek tartışma yarattı. Gazeteci Gamze Dağ tarafından servis edilen sınıf listesindeki öğrencilerin, çoğunun Afrika kökenli olduğu görülüyor.

gjm5rpaxcaanott.jpg

"ULUSLARARASI 12 BİN ÖĞRENCİMİZ VAR"

Kamuoyunun dikkatini çeken hastalık iddiaları, Karabük Üniversitesi'nde öğrenim gören Afrikalı öğrencilerin sayısının artışıyla ilişkilendirilirken, bu durum birçok kişinin aklına Refik Polat'ın 2022 yılında yaptığı açıklamaları getirdi. Polat, o dönemde üniversitede eğitim gören Çadlı öğrenci sayısının 1300'ü aştığını belirtmiş ve bu konuda çeşitli değerlendirmelerde bulunmuştu:

1-875x500.jpg

"4 senedir Çad'ın en iyi 1000 öğrencisi arasından öğrenci almaya çabalıyoruz. Senegal'in en iyi 8 lisesinin müdürleriyle toplantı yaptık. Bakış açınızı 80 milyonun ötesine, 8 milyara taşımazsanız bunu başaramazsınız. Biz 8 milyara bakıyoruz. Dünya üniversitesi olma yolunda çok hızlı adımlarla ilerliyoruz. Uluslararası 12 bin öğrencimiz var" ifadelerini kullandı.

"AFRİKA'YI KARABÜK'E TAŞIYACAKLAR"

Üniversitenin Karabük'e büyük katkı sağladığına işaret eden Polat, şu cümleleri ekledi:

kbu-9712-875x500.jpg

"Bizim derdimiz ekonomi değil, bizim derdimiz kaliteli eğitim. Ekonomi bu işin yan çıktıları. Tabii ki 50 bin öğrenci bu şehre çok büyük katkılar sağlıyor. Özellikle uluslararası öğrenciler birçok iş yerinde kendi ülkeleriyle çalışmalara başladılar. Burada eğitim alan uluslararası öğrenciler ülkelerine gittiğinde buradaki iş insanlarıyla iş birliği içerisinde olacaklar. Bizim 5 bin Afrikalı öğrencimiz var. Karabük'ü Afrika'ya, Afrika'yı da Karabük'e taşıyacaklar. Bunu göreceğiz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.