400 mağazası, 12 bin çalışanı buluyordu! Dev perakende zinciri iflas etti

400 mağazası, 12 bin çalışanı buluyordu! Dev perakende zinciri iflas etti
Küresel ekonomik kriz her geçen gün yeni iflas haberlerini gündeme getirmeye başladı. Son kötü haber ise perakende sektöründen geldi. İngiltere merkezli Wilko şirketi iflasını duyurdu.

BloombergHT'de yer alan habere göre; "İngiltere merkezli indirim marketleri zinciri Wilko’nun binlerce personeline zincirin iflas ettiğinin açıklanacağı bildirildi." ifadesi kullanıldı.

400 mağazaya sahip İngiliz zincir bir son dakika alıcısı çıkmaması durumunda Perşembe sabahı iflas işlemlerine başlayacak.

ekran-alintisi.png

ŞİRKETİN 12 BİN ÇALIŞANI BULUNUYOR

Wilko daha önce yeni fon bulmak amacıyla PricewaterhouseCoopers ile anlaşmıştı ancak potansiyel alıclarına ilgilerini son dönemde geri çektikleri belirtildi. Şirketin yaklaşık 12 bin çalışanı bulunuyor.

Kırtasiyeden donanıma kadar her şeyi satan düşük maliyetli ürün zinciri, “artan nakit baskıları” nedeniyle 3 ağustos’da iflas riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarmıştı. Şirket CEO’su Mark Jackson, Wilko’nun “gerekli likiditeyi sağlayan” bir tekliften yoksun olduğunu kaydetmişti.

Likidite: Bir kuruluşun finansal yükümlülüklerini karşılayamaması anlamına gelir.

Şirket Homebase’in sahibi olan Hilco UK’den bu yıl başında tedarik zinciri kesintileri ve ziyaretçi sayısındaki keskin düşüşü gerekçe göstererek 40 milyon sterlinlik (51 milyon dolar) bir can simidi fonlaması almıştı.

ds.png

Wilko, pandemi ve ardından İngiltere’de yaşanan hayat pahalılığı krizinden etkilenen market zincirlerinin sonuncusu oldu.

İngiltere’de giyim ve ev eşyaları satan Cath Kidston, çevrimiçi mobilya satış markası Made.com, giyim zincirleri Joules ve M&Co şirketleri geçtiğimiz yıl iflas etmişti.

WİLKO ŞİRKETİ HAKKINDA

Wilko.com'dan edinilen bilgilere göre; "1930'da tek bir hırdavatçıdan başlayarak, şimdi İngiltere'nin her yerinde mağazalarımız ve haftada 2 milyondan fazla ziyaret alan bir web sitemiz var.

Yıllar içinde yoğun, çalışkan insanlar ev ve bahçe işlerini yaptırmak için bize geldiler. Her zaman onların neye ihtiyacı olduğunu dinledik ve bunu onlara vermek için her zaman elimizden gelenin en iyisini yaptık.

skynews-wilko-store-6239244.jpg

İster 50'li yıllarda Kendin Yap ürünlerine yönelik talepleri karşılamak, 70'lerde ilk wilko marka ürünlerimizi piyasaya sürmek, ister 2000'lerde online alışverişi başlatmak olsun, müşterilerimizin işlerini yapmaktan keyif almalarına ve evlerinden ve bahçelerinden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olmak, bizim için önemli olan şeydir. her zaman ilgiliydik" denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.