2024'te kamu sosyal tesislerinde hizmet ücretleri belli oldu

2024'te kamu sosyal tesislerinde hizmet ücretleri belli oldu
2024 yılında Kamu sosyal tesisleri için yeni ücret tarifesi Resmi Gazete'de açıklandı.

Kamu sosyal tesislerinin 2024 yılında sunacağı hizmetlerin ücretleri belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu sosyal tesislerinin yemek, konaklama, spor, kültür, eğitim ve diğer hizmetlerine ilişkin bedelleri belirleyen bir tebliğ hazırladı. Tebliğ, Resmi Gazete'nin 5. mükerrer sayısında yayınlandı.

Tebliğle, kamu kurum ve kuruluşlarının sahip olduğu sosyal ve destek tesislerinin kullanım koşulları ve ücretleri düzenlendi. Buna göre, bu tesislerden yararlanacaklar, yemek, konaklama ve diğer hizmetler için belirlenen bedelleri ödeyecekler. Elde edilen gelirler ise tesislerin bakım, onarım, geliştirme ve işletme giderleri için kullanılacak. Tebliğde, tesislerin kimlere açık olacağı, hangi durumlarda indirim veya muafiyet uygulanacağı, hangi hizmetlerin verileceği ve nasıl denetleneceği gibi konular da detaylı bir şekilde açıklandı.

acildigi-gunden-bu-yana-yogun-ilgi-goren-zeytinburnu-belediyesi-001.jpg

Kamu çalışanları, devlet tarafından işletilen eğitim ve dinlenme tesislerini kullanmak istediklerinde, tesisin niteliğine bağlı olarak farklı yemek ücretleri ödemek zorundadır. Bu ücretler, 2024 yılı için belirlenen tarifeye göre, kişi başına günlük 133 lira, 111 lira veya 87 lira şeklindedir.

Konaklama tesislerinin sunduğu hizmet ve imkanlara göre farklı fiyatlar belirlendi. Buna göre, 51 lira, 46 lira veya 40 lira arasında değişen konaklama bedelleri ödenecek. Bu fiyatlar 1 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında 67 veya 60 lira olarak uygulanacak.

Konut veya bağımsız bölümünde buzdolabı ve televizyon olanlarda ise her bir özellik için günlük en az 22 lira fiyat ve klima bulunanlarda günlük en az 32 lira konut başına ilave bedeli olacak.

Kurum personeli, misafirhanelerde konaklama hizmeti almak istediklerinde, her gece için kişi başına belirlenen ücreti ödemek zorundadır. Bu ücret, 2024 yılı için en az 67 lira olarak belirlenmiştir.

Geçici görevlendirmenin süresine göre, konaklama bedeli gündeliklerinin belli bir yüzdesi olarak belirlenir. Geçici görevlendirmenin ilk 10 günü için, konaklama bedeli gündeliklerinin yüzde 60 artırımlı miktarının tamamıdır.

KREŞ VE ÇOCUK BAKIMEVLERİ

Kamu çalışanlarının çocukları için kreş ve çocuk bakımevi hizmetlerinin bedeli, asgari 984 lira olarak belirlendi. Bu miktar, hizmetin kalitesine ve kapsamına göre değişebilir.

SPOR TESİSLERİ

Spor tesislerinde ücretler artıyor. Yeni tebliğe göre, kurum personeli de dahil olmak üzere, spor salon ve sahaları, tenis kortları, yüzme havuzları, su ve kış sporları merkezleri veya diğer spor tesislerini kullananlar, bir saatlik kullanım için spor alet ve malzemelerini kendileri getirirlerse kişi başına en az 46 lira, tesis tarafından sağlanırsa kişi başına en az 67 lira ödeyecek.

Ayrıca, hamam, sauna ve kaplıca gibi yerlerden bir saatlik faydalanmak isteyenler de kişi başına 82 lira ödemek yapılacak.

Bu ücretler, 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.