Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enise Altınok AVŞAR

Enise Altınok AVŞAR

Vizyon

2023’e damga vuranlar

Herkese merhaba 2023 yılını geride bırakmaya az bir zaman kala bu seneye damga vuran filmleri sizlerle paylaşacağım. İşte 2023 yılına damga vuran yapımlar…

Mad Max: Fury Road: George Miller'ın yönetmen koltuğunda oturduğu film, orijinal filmini artmayan aksiyon dolu sahneleri ve başarılı performanslarıyla son yılların en iyi filmleri arasında yer alıyor.

Indiana Jones ve Kader Kadranı: Ünlü arkeolog Indiana Jones'un tarihin bütün akışını değiştirebilecek bir yapıyı geri almak için zamanla yarışması gerekiyordur. Harrison Ford'un Indiana Jones rolünü tekrarlayacağı bu filmde ona Phoebe Waller-Bridge ve Mads Mikkelsen eşlik etmekte.

John Wick 4: John Wick (Keanu Reeves), High Table'ı yenmenin yolunu keşfediyor. Ancak özgürlüğünü kazanmadan önce Wick'in, dünya çapında ittifaklara ve eski dostlarını düşmana dönüştüren güçlere sahip yeni bir düşmanla yüzleşmesi gerekiyor.

The Flash: "The Flash", annesinin ölümünü engellemek için gücünü kullanarak zamanda geriye giden Barry Allen'ın, zamanın lineer akışında istenmeyen sonuçlara yol açmasını konu alıyor.

Barry, geçmişteki olayları değiştirmek amacıyla zamanda yolculuk yapmak için süper güçlerini kullandığında The Flash’te dünyalar çarpışır. Ancak ailesini kurtarma girişimi istemeden geleceği değiştirdiğinde Barry, General Zod'un yok etme tehdidiyle geri döndüğü ve sığınacak süper kahramanların olmadığı bir gerçeklikte hapsolur. Hapsedilmiş bir Kripton'luyu kurtarmak için, her ne kadar aradığı kişi olmasa da alışılmışın dışında olan bu çok farklı Batman'i emeklilikten vazgeçmeye ikna etmesi gerekmektedir… Nihayetinde, içinde bulunduğu dünyayı kurtarmak ve bildiği geleceğe dönmek için Barry'nin tek umudu hayatı için yarışmaktır. Ancak yaptığı tüm fedakârlıkları evrenin başa dönmesi için yeterli olacak mıdır?

Hızlı ve Öfkeli 10: Dom Toretto (Vin Diesel) ve ailesi, uyuşturucu baronu Hernan Reyes'in kinci oğlu Dante (Jason Momoa) tarafından hedef alınır.

Oppenheimer: Christopher Nolan'ın yönettiği film, Amerikalı bilim adamı Julius Robert Oppenheimer'ın (Cillian Murphy) hikayesini ve İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesindeki rolünü anlatıyor. Fizikçi Julius Robert Oppenheimer, İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin bilimsel lideri yapılmıştır. Fakat o ve eşi Kitty (Emily Blunt), bu kararın hem kendi hayatlarında hem de bütün dünyanın üzerinde bu kadar büyük bir etkiye sahip olacağını tahmin bile edemezdi.

Cehennem Melekleri 4: Cehennem Melekleri, serinin bu filminde büyük bir özel orduyu komuta eden bir silah tüccarı ile karşı karşıya gelecekler.

Çığlık 6: Serinin bu yeni filminde, Ghostface cinayetlerinden kurtulan dört kişi Woodsboro'yu geride bırakıp New York'ta yeni bir sayfa açıyor. Ancak onları hoş olmayan bir sürpriz bekliyor.

Barbie: Barbie Ülkesi'nde yaşamak, bir varoluşsal kriziniz yoksa, mükemmel bir yerde mükemmel bir varlık olmaktır. Ya da bir Ken'sinizdir...

Mükemmelliğini kaybetmeye başladığı için Barbie Ülkesi'nden Gerçek Dünya'ya giden Barbie (Margot Robbie) ile davetsiz yol arkadaşı Ken (Ryan Gosling), kendilerini keşfetme yolculuğuna çıkarlar.

2023 yılında beyaz perdede pek çok farklı film izledik. Sizlere listelediğim filmler dışında da bu yıla damga vuran filmlerde beyaz perdede yer aldı.

Gelecek hafta görüşmek üzere, hoşça kalın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları