Zenginlerin ölümsüzlük iksiri olarak biliniyor 'Sosyal medyada herkes bunu konuşuyor'

Zenginlerin ölümsüzlük iksiri olarak biliniyor 'Sosyal medyada herkes bunu konuşuyor'
Ölümsüzlük iksiri bulundu mu? Adrenokrom nedir? işte tüm detaylar...

Aydınlık Gazetesi'nin Haberine Göre: Adrenokrom, insan vücudunda eser miktarda bulunan kimyasal bir bileşiktir. Adrenalin (epinefrin) oksidasyon süreçlerinden geçtiğinde oluşur. Adrenokrom, doğaüstü özellikleri hakkında sansasyonel mitlere ve iddialara yol açan canlı kırmızımsı rengiyle bilinir.

Oysa adrenokrom efsanesinin kökeni 20. yüzyıla kadar uzanmakta. Romanlar ve filmler de dahil olmak üzere kurgu eserler aracılığıyla ün kazandı. Ancak, Adrenokrom fikrini mistik bir madde olarak popülerleştiren ve komplo teorisyenlerinin hayal gücünü ateşleyen Aldous Huxley'in 1954 tarihli 'The Doors of Perception' kitabı oldu.

sdgdag.jpg

Adrenokrom'u çevreleyen en kalıcı iddialardan biri, ölümsüzlük iksiri olarak varsayılan rolüdür.

Komplo teorisyenlerine göre, gizli bir elit, Adrenokrom'u dehşete düşmüş çocukların böbreküstü bezlerinden toplamakta ve bunu tüketmenin onlara uzun bir yaşam ve yüksek bilişsel yetenekler kazandırdığına inanılıyor. Çeşitli komplo teorileri Adrenokrom'u küresel elitlere, gizli topluluklara ve hatta Hollywood ünlülerine bağlanıyor.

Bu teoriler genellikle inandırıcı kanıtlardan yoksundur ve ağırlıklı olarak yanlış bilgi ve yanılgılardan beslenmekte.

Adrenokromun üretimi ve dağıtımı, kontrollü bir madde olarak sınıflandırılması nedeniyle birçok ülkede yasa dışıdır. Bu düzenlemeler yasadışı faaliyetleri önlemeyi ve halk sağlığını korumayı amaçlanıyor.

ADRENOKROM NEDİR?

Adrenokrom, adrenalinin doğal oksidasyon sürecinin bir yan ürünü.

Adrenalin, stres ve heyecan zamanlarında böbreküstü bezleri tarafından salınır ve oksidasyonu Adrenokrom oluşumuna yol açar. Adrenokrom kimyasal olarak adrenalinin bir türevidir ve moleküler yapısı bilimsel araştırmalarla iyi bir şekilde belgelenmiştir.

Adrenokrom komplo teorisyenlerinin ilgisini çekmiş olsa da, meşru tıbbi araştırmalara da konu olmuştur.

Çalışmalar tıp alanındaki potansiyel uygulamalarını araştırmıştır, ancak ölümsüzlük iddialarını destekleyen hiçbir kanıt yoktur. Ayrıca Adrenokrom çeşitli kurgu eserlerde yer almış ve genellikle inanılmaz güçlere sahip mistik veya doğaüstü bir madde olarak tasvir edilmiştir.

Gerçek özellikleri ve uygulamaları bilimsel anlayışa sıkı sıkıya bağlı olsa da, popüler kültürdeki tasviri mistik ve abartılı bir karaktere bürünmüştür. Adrenokromun arkasındaki bilimi anlamak, yanlış anlamaları ortadan kaldırmak önemlidir.

Sonuç olarak, Adrenokrom bir efsaneler, komplo teorileri ve sansasyonel iddialar ağı ile çevrelenmiş kimyasal bir bileşiktir.

potion.jpg

İDDİALARIN KAYNAĞI NE?

'Peki bu iddiaların kaynağı ne?' 'Nasıl oluyor da böyle bir durum söz konusu olabiliyor?' Özellikle Wayfair skandalına ilişkin iddialar ile gündeme gelen bu durum sosyal medyada oldukça ses uyandırdı. Sosyal medyada yer alan iddialara göre Adrenokrom, sadece çocukların beyinlerinde üretiliyor ve bunu üretmek için küçük çocuklar kaçırılarak öldürülüyor.

ABD'li yazar Hunter S. Thompson'ın 1972'de yayımlanan "Fear and Loathing in Las Vegas" adlı romanında 'adrenochrome(adrenokrom) ' çocukların beyninden diri diri elde edilmesi gereken bir gençlik iksiri olarak anlatılıyor.

Daha sonra 'Las Vegas Parano' adıyla filmi de çekilen roman, kimyasal sentezi dünyanın en güçlü uyuşturucu ilacı olacak sunuyor.

Üstelik romanda geçen ifadelere göre çocukların beyninde adrenalin salgılanırken ortaya çıkan bu molekülün, ölü bir bedenden elde edilmesi de mümkün değil. Dolayısıyla bir kurgu olarak tanımlanan bu kimyasal bileşenin gerçek hayattaki temin edilmesine ilişkin iddialar da insanın ruhunu daraltmaya yetiyor.

Her ne kadar kimyasal bileşen ile ilgili bilimsel bir açıklama olmasa da, gençlik iksiri üretmek için bırakın çocukları herhangi bir canlıya zarar vermek bile mantık dışı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum