Reklam Kurulu inceleme başlattı 'indirim kampanyaları radara takıldı'

Reklam Kurulu inceleme başlattı 'indirim kampanyaları radara takıldı'
E- ticaret siteleri kasım ayının girmesiyle birlikte adete indirim yarına takıldı.'şahane, efsane, süper, mükemmel' gibi indirim kampanyalarıyla pazarlanan ürünler Reklam Kuruluna şikayet edildi.

Ekonomik dalgalanmalar giyim ve kozmetik sektörünü de etkiledi. Vatandaşlar ürünleri ucuza alabilmek için indirimleri kovalamaya başladı ancak indirimlerinde gerçekten fiyatta bir düşüş yapmadığı, bazı kampanyaların satış için olduğu farkındalıkların ardından gelen şikayetler Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu harekete geçti. Kasım ayı başından bu yana Reklam Kurulu'na indirimlerle ilgili yüzlerce şikayet geldiği öğrenildi.

1600536100-235959.jpeg

AĞIR CEZALAR UYGULANACAK

Önceki gün toplanarak e-ticaretteki indirim reklamlarını masaya yatıran Kurul, 'Önce bindir, sonra indir' gibi yöntemlerle vatandaşı aldatan firmalara ağır cezalar uygulayacak.

BAKANLIK UYARDI

Ceza tebligatlarının bu hafta e-ticaret platformlarına gönderileceği öğrenilirken; Ticaret Bakanlığı da indirim yapılırken ürünün son 30 günlük fiyatından daha düşük fiyat sunulması konusunda firmaları uyardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.