Yurt dışına kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında tutuklama kararı çıkarıldı

Yurt dışına kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında tutuklama kararı çıkarıldı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Mısır'a kaçan yazar Eylem Tok ve çocuğu hakkında tutuklama kararı verildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı X'den yaptığı açıklamada, yazar Eylem Tok ve yaptığı trafik kazası sonrası 1 kişinin ölümüne neden olan oğlu hakkında tutuklama kararı verildiğini söyledi.

Bakan Tunç yaptığı açıklamada şunları söyledi:

eylemtokic.webp

"01.03.2024'te saat 23.50 sularında İstanbul Eyüpsultan'da bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına sebep olan trafik kazasıyla ilgili soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülmektedir. Kazanın sonrasında 18 yaşından küçük T.C. hakkında ‘Taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan ve annesi şüpheli Eylem Tok hakkında ise ‘Suçluyu Kayırma’ suçundan İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verilmiştir. 02.03.2024 günü saat 03.50’de uçakla Mısır’a gittikleri belirlenen T.C. ve annesinin Türkiye’ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçilmiş ve iade süreci başlatılarak şüpheliler hakkında kırmızı bülten istenmiştir."

ANNE VE OKUL MISIR ÜZERİNDEN ABD'YE KAÇTILAR

"Mısır İnterpolü tarafından şahısların Mısır’dan ABD yönüne çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine, adı geçenlerin ABD’den ülkemize iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de İnterpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına ulaştırılmıştır. İade süreci ve adli soruşturma titizlikle takip edilmektedir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

eylemtokbakan.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.