Bakanlık duyurdu Mart ayı ödemeleri bugün hesaplarda

Bakanlık duyurdu Mart ayı ödemeleri bugün hesaplarda
Çiftçilerin mart ayında alacağı destek ödemeleri için geri sayım başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı, tarafından sağlanan destek bugün çiftçilerin hesabına aktarılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere her ay farklı konularda destek sağlamaya devam ediyor. Şubat ayında 4 farklı destek ödemesi yapıldı. Mart ayında ise 9 milyar TL'lik mazot ve gübre desteği verildi. Bu destek ödemeleri, Bakanlığın resmi internet sitesinde duyuruldu. Bakanlık, çiftçilerin üretimlerine katkı sağlamak için destek ödemelerini sürdüreceğini belirtti.

ciftci-4490.jpg

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal üretimi artırmak ve çiftçilerin gelirlerini yükseltmek için her ay farklı destek ödemeleri gerçekleştiriyor. Şubat ayında, hayvancılık, organik tarım, tohumluk ve sertifikalı fidan desteği olmak üzere 4 farklı kalemde destek ödemesi yapıldı. Bu ödemeler, cuma günleri çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. Mart ayında ise mazot ve gübre desteği verildi. Bu destek ödemesi, mart ayının ilk günü olan cuma günü çiftçilerin hesaplarına aktarıldı.

Bakanlık, tarımsal destek ödemeleri ile ilgili bilgileri resmi internet sitesinde paylaşmaya devam ediyor. Mart ayının ilk gününde yapılan 9 milyar TL'lik mazot ve gübre desteği ödemesi ile ilgili bir açıklama da sitede yer aldı.

5e119448bf214412e4a67f5e-2048x1365.jpg

Açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan tarımsal destek ödemeleri kapsamında üreticilere 8 milyar 998 milyon 174 bin 300 TL'lik ödeme yapılacak. Mazot ve gübre desteği olarak tek kalemde gerçekleştirilecek 8 milyar 998 milyon 174 bin 300 TL'lik destekleme ödemesi bugün itibariyle çiftçilerimizin hesaplarına aktarılacak" denildi. Bakanlık, mart ayı içerisinde yapılacak diğer destek ödemelerinin detaylarını da resmi internet sitesinde yayınladı. Çiftçiler, site üzerinden hangi destekten ne kadar yararlanabileceklerini öğrenebiliyorlar. Bakanlık, çiftçilerin üretimlerine katkı sağlamak için destek ödemelerini sürdüreceğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.