Her gün kullanıyoruz Mutfaklarınızda bu varsa anında çöpe atın Bakın ne kadar zararlıymış

Her gün kullanıyoruz Mutfaklarınızda bu varsa anında çöpe atın Bakın ne kadar zararlıymış
Sarı bezler, mutfak ve banyo gibi yerlerde temizlik için sıkça tercih edilir. Fakat bu bezlerin çok defa kullanılması sağlığa zarar verebilir. Sarı bezler, bakteri ve mikrop üretmeye elverişli bir ortam sağlar. Bu yüzden sarı bez kullananların, bu bezleri bir an önce atması gerekiyor.

Sarı bezler, paketler halinde satın alınıp, daha sonra yıkayıp tekrar kullanmak için saklanan bezlerdir. Genellikle mutfaklarda tezgahları silmek için kullanılırlar, ama bazen evin diğer bölümlerinde de temizlik yapmak için kullanılabilirler.

6352.jpg

Sarı bezler, diğer bezlere göre daha pratik ve toz tutma kapasitesi daha yüksek olduğu için tercih edilirler. Fakat yapılan araştırmalar, sarı bezlerin aslında çok zararlı olduğunu ve kullanmamak gerektiğini gösterdi. Sarı bezlerin bu zararını öğrendikten sonra, mutfaklarınızda varsa bile hemen atmak isteyeceksiniz.

shutterstock-496794496.jpg

İşte sarı bezlerin neden kullanmamız gerektiğinin sebebi: Mikroplar, ıslak ortamlarda daha çabuk çoğalırlar. Sıcak suyla yıkayıp tezgahın üzerine bıraktığınız sarı bezler, bu çoğalma sürecini hızlandırır. Bu şekilde tezgahı ve bezi temizlediğinizi sanabilirsiniz, ama aslında yaptığınız şey mikroplara yardım etmektir. Çok hızlı bir şekilde artan mikroplar, daha sonra bezi kullandığınız yerlere bulaşır.

Bu yüzden sarı bezlerin ıslak bırakılması çok risklidir. Sarı bezler, sanıldığının tersine uzun süreli değil, tek seferlik bezlerdir. Sarı bezleri kurutup yeniden kullanmak, aslında sağlıksız bir yöntemdir. Ucuz olan sarı bezler, bir kere kullanıldıktan sonra atılmalıdır. Eğer birden fazla kez kullanmak isterseniz, bu durumda sarı bez yerine mikrofiber bezleri seçmek daha sağlıklı olacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.