Yumurta fiyatlarına zam 'Tanesi bile cep yakıyor'

Yumurta fiyatlarına zam 'Tanesi bile cep yakıyor'
Yumurta üreticilerinin fiyatları indirmesine karşılık olarak yapılan denetimlerde marketlerde yumurta fiyatlarının arttığı tespit edildi.

Yumurta üreticisinin fiyat indirimine gitmesine rağmen, bazı araçların ve marketlerin, kâr hedeflerini artırmak adına indirim yerine zam uygulanan tespit edildi. 1 Aralık 2023 tarihinde bir koli yumurta 95 lirayken, 1,5 ay içinde bu fiyata 110 liraya kadar yükseldi.

y-7o1p.jpg

Yumurta Üreticileri Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, son üç hafta içinde üretici üretimde yaşanan düşüşe rağmen, pazarlarda tam olarak büyüyen bir artışın gözlemlendiğini ifade etti. Afyon, bu durdurma mekanizmaları ve pazarların üretildiğini belirtti.

Üreticilerden yumurtaya cüzi bir kar ekleyen bazı araçlar, aynı yumurtayı pazarlara ulaştırırken farklı bir kar marjı uygulayabiliyor. Bu durumdaki fiyat farklılıklarına sebep olabilir.

eggs-groceryjpg.jpg

Bazı marketlerde yumurtanın bir tanesinin 10 liraya kadar çıktığı gözlemleniyor. Tüketiciler ise bu durumu fırsatçılık olarak değerlendiriyor.

YUM-BİR Başkanı İbrahim Afyon, üreticinin aşırı büyümesinin, araçlar ve pazarlar arasındaki kar politikalarından kaynaklandığını vurgulayarak, tüketicilerin daha adil ve düzenli bir şekilde bir sistemde talep edildiğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.