YouTube'dan o videolar için flaş karar

YouTube'dan o videolar için flaş karar
Youtube'dan yeni açıklama geldi. Yapmış olduğu duyuru da kanser tedavisiyle alakalı yanlış bilgiler içeren videoları kaldıracağını bildirdi.

Dünyanın en büyük video oynatma platformu olan Google ait YouTube yeni bir karara imza attı. Youtube'nın yeni aldığı karar doğrultusunda kanser tedavisi ile ilgili yanlış bilgiler içeren videolar kaldırılacak.

Shiftdelete.net’ten alınan habere göre, Kanser tedavisi ile ilgili yanlış bilgiler içeren YouTube videoları kaldırılıyor!

YouTube, son yıllarda yalan yanlış içerikler ile uğraşıyor. Geçtiğimiz yıl aldatmaca içerikleri viral hale gelmeden, yani daha da çok yayılmadan önce durdurmak için adımlar atan şirket, şimdi ise yanlış tıbbi bilgiler içeren videolar için harekete geçti.

Geçtiğimiz vakitlerde resmi web sayfasında bir blog gönderisi yayımlayan şirket, zararlı veya yararı olmayan kanser ile ilgili tedavi yöntemlerinin anlatıldığı videoların platformdan tamamen kaldırılacağını açıkladı.

Bunun akabinde YouTube, insanları gerçek bir tıbbi tedavi almaktan vazgeçirmeye çalışan videoların da silineceğini aktardı. Yani platformda, artık Türkiye’de oldukça yaygın olan “sarımsak, kanseri yok ediyor” gibi yanıltıcı videolar olmayacak.

YouTube, demin sözünü ettiğimiz ilgili videoları bugünden itibaren kaldırmaya başladığını açıkladı. Toplamda ne kadar videonun bundan etkileneceği bilinmiyor fakat dünya genelini kapsadığı için binleri aşacağı aşikar.

Aslına bakacak olursak bu karar, YouTube’un tıp ile ilgili yanlış bilgiler için attığı ilk adım değil. Öyle ki şirket, geçtiğimiz yıllarda dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgını için de harekete geçmişti. Bu kapsamda yine pek çok video kaldırılmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.