iPhone 15 üretimi başladı

iPhone 15 üretimi başladı
Şimdiye kadar ortaya çıkan bütün sızıntı bilgilere göre iPhone 15’in beklenen özellikleri ve fiyatı.

Apple yeni nesil iPhone 15'i, Hindistan ve Çin'deki ana üretim üssü arasındaki farkı daha da daraltmak amacıyla Tamil Nadu'da üretime başlıyor.

Hindistan’ın Sriperumbudur şehrindeki bir Foxconn Technology Group tesisi, en yeni cihazları Çin'deki fabrikalardan sevkiyata başladıktan yalnızca haftalar sonra teslim etmeye hazırlanıyor, çünkü şirket Hindistan'dan gelen yeni iPhone'ların hacmini hızla artırmaya çalışıyor.

Shiftdelete’de yer alan bilgilere göre; Akıllı telefon’un lansmanı henüz yapılmadığı için özelliklerinin ne olacağı kesin olarak belli değil. Ancak Apple’ın yeni tanıtacağı ürünlerin özellikleri, güvenilir tipsterlar tarafından paylaşılıyor ve bunların büyük çoğunluğu doğru çıkıyor.

Daha önce sızdırılan bilgilerden yola çıkarak, iPhone 15, tasarım bakımından iPhone 14‘ü bizlere hatırlatacak. Yani iki model arasında gözle görülebilir bir fark olmayacak. Tabii bu arka kasa için geçerli.

Bilgilere göre akıllı telefonun ön tarafında, Apple’ın ilk olarak iPhone 14 Pro ve Pro Max modelleri ile hayatımıza soktuğu Dynamic Island yer alacak.

Yine sızıntı bilgilere göre iPhone 15‘in kalbinde, Apple imzası taşıyan A16 Bionic çipi yer alacak. Bu yonga setinin 5 çekirdekten oluşması ve TSMC tarafından üretilen N3B işlem düğümü ile üretilmesi bekleniyor.

LPDDR5 tipinde 6 GB RAM‘e sahip olacağı söylentileri olan akıllı telefonun 128 GB, 256 GB ve 512 GB depolama seçenekleri olacak.

Ayrıca 6.1 inç boyutunda 60 Hz yenileme hızı ile desteklenen OLED ekranla kullanıcı karşısına çıkacak.

iPhone 15‘in arka kasasında alışılageldik şekilde iki tane kamera olması bekleniyor; Ana ve ultra geniş açılı lens. Bu noktada ana kameranın iPhone 14‘teki gibi 12 Megapiksel ya da yükseltme yapılarak 48 Megapiksel çözünürlükte olması bekleniyorken, ultra geniş açılı kameranın ise selefi gibi, 12 Megapiksel olacağı düşünülüyor.

3.877 mAh kapasitesinde hızlı şarj destekli bir bataryaya sahip olacak iPhone 15 ile ilgili oldukça önemli bir iddia da var. Bu iddia, cihazın Lightning yerine USB Type-C port yuvasına sahip olacağı yönünde. Bu söylentilerin temeli ise yakın zamanda ortaya çıkan render görüntüleri.

ekran-alintisi.jpg

Apple’ın iPhone 15 modelini 899 dolar fiyat etiketiyle piyasaya süreceğine dair bir bilgi de mevcut.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.