YouTube kullanıcılarını üzen değişiklik

YouTube kullanıcılarını üzen değişiklik
Google, YouTube'da reklam engelleyici kullanılmasını önlemek için sıkı önlemler alıyor. Şirket son olarak kullanıcıları YouTube oynatıcısını devre dışı bırakarak bir ceza sistemi oluşturdu.

Metin GÜREŞ/KAMU SON HABER

Google'ın YouTube'da reklam engellemeye karşı mücadelesi devam ediyor. Şirket kullanıcıları belli bir ücret karşılığında “YouTube Premium” abonesi olmaya aksi takdirde gelir elde etmek için kullanıcılarına reklamlar sunuyor.

Sosyal mecralarda, YouTube’da reklam engelleyici kullanarak üç video oynattıktan sonra ‘YouTube oynatıcısının’ devre dışı bırakılacağına dair bir uyarı geldiği tartışılıyor. Yayınlanan ekran görüntüsü şirketin bu konudaki saldırgan tutumunu gözler önüne serdi.

YA REKLAM İZLE YA DA ABONE OL

Bildirim ekranında izlemeye devam etmek için ilgili reklam engelleme uzantısının devre dışı bırakılması veya YouTube Premium aboneliği satın alması öneriliyor. Sosyal mecralardaki yorumlarda, YouTube bunu şimdilik küçük bir kitle üzerinde test etmeye başladı.

Söz konusu engellemenin ilerleyen zamanlarda tüm kullanıcılar için geçerli olması bekleniyor. Ancak şu an için bununla ilgili bir zaman çizelgesi mevcut değil. Google daha önce reklamların atlanmasına izin veren ‘YouTube Vanced’ uygulaması için de yasal süreç başlatmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.