Spotify yeni güncellemesi ile YouTube'a rakip olmaya geliyor

Spotify yeni güncellemesi ile YouTube'a rakip olmaya geliyor
Spotify'a eklenecek bir sonraki özellik belli oldu. Popüler müzik platformu, uzun metrajlı müzik videoları için hazırlıklara başladı.

Ümit GÜLÇİÇEK/KAMU SON HABER

Popüler müzik uygulaması Spotify, kendi alanında yaşanan rekabette bir adım öne geçmek için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Şirkete yakın kaynaklara göre müzik platformu, şimdi de uzun metrajlı müzik videolarına destek sunmayı planlıyor.

SPOTİFY'A UZUN METRAJLI MÜZİK VİDEOLARI GELİYOR

Spotify, daha önce TikTok tarzı dikey, kısa videoların oynatılmasını destekleyen bir yenilik getirmişti. Fakat bu özellik, video izlemek yerine öncelikle müzik ve podcast keşfine odaklanıyordu. Bu özellik ise Spotify’ın, uzun metrajlı video desteği ile içerik kapsamını daha da genişletilmesini planlıyor.

Spotify, halihazırda mevcut olan ''Canvas'' özelliği ile 3 ila 8 saniyelik kısa görüntülere olanak tanıyor. Ancak yeni özellik, bu süre sınırının kaldırılmasını sağlayacak. Dolayısıyla tıpkı YouTube gibi şarkıları dinlerken klipleri ’de izleyebileceksiniz. Şirket bu yönde potansiyel ortaklarla görüşmelere başladığı belirtilirken, özelliği kimin destekleyeceği veya ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz açıklanmadı.

Ayrıca yeni akış seçeneğinin platform için ek içerikler sağlaması bekleniyor. Böylece Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformlarına da rakip olacağı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.