YouTube kullanıyorsanız siz de ödül alabilrisiniz

YouTube kullanıyorsanız siz de ödül alabilrisiniz
YouTube kanallarının belirli abone sayısını geçtikten sonra aldığı plaket sayısında patlama yaşanıyor. 300 binden fazla kanalın en az bir tane plaketi olduğu belirtiliyor.

İzlenme saatleri ve alışkanlıkları açısından neredeyse ana akım medyanın yerini almaya başlayan YouTube uzun süredir abone sayısına göre kanal sahiplerine plaket hediye ediyor.

KAÇ TANE YOUTUBE PLAKETİ VAR

İlk kez 2012 yılında başlayan plaket hediyelerinde bugün çok farklı bir noktaya gelmiş durumda. Plaketler aslında kanal sahipleri için başarı ve prestij meselesi haline geldi.

YouTube plaketleri arasında en düşük olan ve 100 bin aboneyi geçen kanallara verilen gümüş plaket toplamda 300 bine ulaşmış durumda. Yani 300 bin YouTube kanalı 100 binden fazla aboneye sahip. 1 milyondan fazla aboneye sahip kanallara verilen altın plaket sayısı ise 29 bin civarında.

10 milyon aboneyi geçen kanallara verilen elmas plaket sayısı 985’e ulaştı. YouTube zaman zaman 20 milyon aboneyi geçen kanallara özel tasarım plaketler hediye ediyor. America’s Got Talent ve Marvel geçtiğimiz dönemde bu plaketlerden almıştı.

Bir üst seviyede ise 50 milyon aboneyi geçen kanallara verilen yakut plaket var ve sayısı 40 civarında. Ulaşılması zor olan kırmızı elmas plaket ise 100 milyonu geçen kanallara veriliyor. Like Nastya, Kids Diana Show, Mr Beast, PewDiePie, Set India ve Cocomelon kanalları şu anda kırmızı elmas plakete sahip olmuş durumda.

Son plaket ise yeni elmas yüzük plaketi ve sadece 1 tane mevcut. Hindistan’ın popüler T-Series kanalı 240 milyonu aşan abonesi ile bu plakete sahip tek kanal. Önümüzdeki dönemde bu plakete bir veya iki kanalın daha ulaşabileceği düşünülüyor.(donanımhaber)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.