Binlerce öğretmeni ilgilendiriyor: YÖK o raporu görmezden geldi

Binlerce öğretmeni  ilgilendiriyor: YÖK o raporu görmezden geldi
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) okul öncesi öğretmenlerinin alan dışı atamanın önünü açan TTK-9’un kaldırılmasına yönelik Danıştay’a açtığı dava kapsamında istenen raporu defalarca talep edilmesine rağmen görmezden geldiği ortaya çıktı.

Okul öncesi öğretmenleri, açık öğretim ve uzaktan öğretim eğitim imkanı bulunan çocuk gelişimi mezunlarına, okul öncesi öğretmenliğinin yolunun açan TTK-9 nolu kararın kaldırılması için Danıştay’a dava açtı. Danıştay, açılan dava kapsamında Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) 1 buçuk yılda 3 kez rapor isterken, YÖK bu talebi görmezden geldi.

Alan dışı atamanın önüne geçmek için açılan davada YÖK’ün üstüne düşen görevi yapmadığını belirten mağdurlar, “Danıştay 1.5 senede 3 defa rapor istemiş okul öncesi ile çocuk gelişim bölümlerinin eşdeğer olmadıklarına dair ama YÖK bunu yollamıyor. Zira YÖK 2018 yılında iki bölüm birbirinden ayrıdır demesine rağmen adaletin tecelli edilmesine engel oluyor. Okul öncesi öğretmenliği Türkiye'de 20-30 bin başarı sıralaması ile kazanılırken AUZEF çocuk gelişimi okumak için sınav şartı yok. Ayrıyeten bu bölümün ön lisans ve lisans bölümünün başarı sıralamasında 200 binden başlayıp 1-2 milyona kadar gidiyor. Hayatın olağan akışına aykırı olan bu ihlal devam ediyor” dedi.

5-001.jpg

"20 BİN ATAMA İSTİYORUZ"

Mağdurlar ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel eğitimde 10.000 okul projesi kapsamında açılması planlanan anaokulları ve ana sınıfları için 20 bin atama istediklerinin altını çizerken “Açılan okul sayısı yüksek ve ihtiyaç fazla. Açılan okullara, yapılan eğitimden yüksek yarar ve verim almak için TTK-9 Nolu maddenin güncellenmesini ve ücretli öğretmenlik yerine ülkesinin her bir noktasında görev yapmak için heyecanla bekleyen 20 bin okul öncesi öğretmeni atamasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: YENİÇAĞ

ekran-goruntusu-2023-08-12-132105.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.