Android kullanıcılarına sevindiren haber: Google'dan Apple'a rakip olacak özellik

Android kullanıcılarına sevindiren haber: Google'dan Apple'a rakip olacak özellik
Google’ın Android cihazları birbirine bağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Abdulkadir AYDOĞAN / KAMU SON HABER

Gazeteci ve teknoloji uzmanı Mishaal Rahman, Google’ın Android cihazları birbirine bağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalıştığını ve bu özellik sayesinde aynı Google hesabındaki cihazların birbirleriyle iletişim kurabileceğini açıkladı.

Google’ın üzerinde çalıştığı yeni özellik sayesinde kullanıcıların aramalar sırasında bağlı cihazlar arasında geçiş yapmasına olanak sağlayacak ve “İnternet Paylaşımı” özelliğiyle de bağlı cihazlar arasında kişisel bir bağlantı noktası kurulabilecek.

Rahman, üzerinde çalışılan yeni özelliğin Apple da yer alan “iPhone Mobil Aramalar” özellik ile benzerlik gösterdiğine dikkat çekerken, daha kullanışlı olacağının altını çizdi.

Apple’da yer alan özellikte bir iPhone’a gelen çağrı başka bir iPhone üzerinden yanıtlanamıyor. Google’ın özelliğinde ise çağrıların farklı Android cihazları arasında değiştirilebildiği ve başka bir telefonun da bu özellik kapsamında kullanılabileceği belirtiliyor.

Android cihazlara gelmesi beklenen bu özelliğe Ayarlar menüsündeki Google sekmesinde “Cihazlar ve Paylaşım” başlığı üzerinden erişilebileceği öğrenildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.