YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
ÖSYM, adayların beklediği YKS 2. ek yerleştirme sonuçlarının erişime açıldığını duyurdu.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

YKS ek tercih süreci 12 Eylül’de başladı, 17 Eylül'de tamamlandı. ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuru ile, adayların beklediği YKS 2. ek yerleştirme sonuçları erişime açıldı.

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına 25 Eylül 2023 tarihinde saat 10.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ÖSYM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına 25 Eylül 2023 tarihinde saat 10.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir."

ekran-goruntusu-2023-09-25-113221.jpg

"HER BİRİNE AYRI AYRI BAŞARILAR DİLİYORUM"

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy da sonuçların açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ersoy, "Sevgili gençler, 2023-YKS Ek Yerleştirme süreci tamamlandı. Üniversiteye yerleşen adaylarımızı tebrik ediyorum. Üniversiteli kardeşlerimizin tahsillerini en verimli şekilde tamamlayacaklarına inanıyor, her birine ayrı ayrı başarılar diliyorum." açıklamalarında bulundu.

ekran-goruntusu-2023-09-25-113759.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.