Milyonlarca araç sahibinin gözü kulağı bu kararda! Perşembe günü açıklanacak

Milyonlarca araç sahibinin gözü kulağı bu kararda! Perşembe günü açıklanacak
Ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası yaraların sarılması amacıyla Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)" iki defa alınacaktı. Ödeme anlamında sıkıntı yaşayan Araç sahipleri ise bir beleyiş içerisine girdi. Herkesin gözü kulağı Anayasa Mahkemesi’nin kararında.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası yaraların daha hızlı sarılması amacıyla bir dönemlik olarak alınan "Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)" iki defa alınacaktı.

TAHSİLAT ORANLARI DÜŞTÜ

İlk olarak ek vergiden 16,3 milyar TL tahsilat beklenirken, düzenlemenin Anayasa Mahkemesi gündemine alınmasının ardından, tahsilatın sadece 3,4 milyar TL'ye düştüğü ve tahsilat oranının yüzde 20 seviyesinde kaldığı açıklandı.

arac.jpg

KARAR BEKLENİYOR

Bu duruma isyan eden 27,5 milyon araç sahibini ise karara itiraz etmişti. Muhalefet partisi düzenlemeye ilişkin itirazda bulunarak konuyu Anayasa Mahkemesine taşımıştı. Vatandaşların ise gözü kulağı mahkemede çıkacak kararda. Mahkeme sonucunun perşembe günü verilmesi bekleniyor.

arac-2.jpg

DÜZENLEME OLURSA YA DA OLMAZSA NE OLACAK?

Düzenleme, Anayasa'ya aykırı bulunarak iptal edilirse, verginin ilk taksitini ödeyen araç sahiplerinin dava açma gereksinimi doğacak. Bu dava sonucunda, verginin faizi ile tahsil edilmesi talep edilebilecek. Anayasa Mahkemesi düzenlemeyi iptal etmezse, ek MTV'nin ikinci taksiti kasım ayının sonuna kadar ödenmesi gerekecek. Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekmektedir. Ek MTV ödenmediği takdirde, araç muayeneleri yapılamayacak.

arac-3.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.