Selçuk Geçer doların takla atacağı tarihi verdi

Selçuk Geçer doların takla atacağı tarihi verdi
Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların takla atacağı tarihi vererek doları olanları uyardı.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcıların merakla beklediği dolar ve altındaki son durumu açıkladı. "Yeni hafta başlangıcı nasıl olacak?" sorusunu yanıtlayan Geçer, dolar ve altının zirve yapacağı tarihi duyurarak dolar kurundaki yükselişin altın fiyatlarını da etkileyeceğinin altını çizdi. Altın almak için doğru zaman ne zaman? sorusunu yanıtlayan Geçer, kritik tarihi işaret etti.

“FAİZ İNDİRİMİ BEKLEMEK HATA OLUR”

usd-uia9-snmk.jpg

Altın kurunda yükselişler bekleyen Geçer, FED faiz kararının sabit tutulmasını değerlendirdi. Geçer, "ABD'de faiz oranları son açıklama ile birlikte yüzde 5,25 - 5,50 seviyelerinde kaldı. FED faiz kararı, ekim ayı ile birlikte 25 baz puan artırılacak. Fakat bu durum yılın geri kalanında indirim alacağını göstermiyor. 2023 yılının sonuna kadar faiz indirimi beklemenin hata olur" dedi. Alınan kararlar karşısında durgunlaşan ons altın, günümüzde hızla yükselişe devam ediyor diyen Geçer, hafta başlangıcını işaret ederek, yatırımcıların önlemini alması gerektiğini vurguladı.

ALTINDA KRİTİK TARİH BELLİ OLDU

Yatırımcıların merakla beklediği, "Altın almak için doğru zaman ne zaman?" sorusunu yanıtlayan Geçer, altın fiyatlarının ucuz olduğunu belirterek, ekim ayını hedef gösterdi. Dolar kurundaki beklenen yükseliş ile birlikte gram altının da destek alacağını söyleyen uzman isim, gram altın fiyatlarının artacağını işaret etti.

"DOLAR TAKLAYI O GÜN ATACAK"

2290277-1200x627.jpg

“Dolar taklayı o gün atacak” başlıklı videosunda doların 2024'te elde edeceği seviye herkesi şaşırtacak diyen Geçer, “Elinde doları bulunanlar bu dönemde panikleyerek dolarını satmak gafletinde bulunduğunda pişmanlık yaşayacak. Doğru bir seviye değil ancak günün sonunda Merkez Bankası'nın faizleri bir anda artırması çok da akılcı değildi. FED’in faizde sabit durma kararı Merkez Bankası'nın 500 baz puan artırma hamlesi sonrası dolar kuru bugün yarın 28 TL'nin üzerine doğru yükselecek. Önce 29 TL ardından 30 TL seviyesi görülebilecek. Bu yılı 35 TL civarında tamamlayacağız” açıklamalarında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.