Yılda 500 bin araç üretecek: Tesla dev fabrikasını kuruyor

Yılda 500 bin araç üretecek: Tesla dev fabrikasını kuruyor
Elektrikli otomobil sektörünün önde gelen markalarından Tesla, dev fabrikasını kurmak için harekete geçti.

Elon Musk'ın sahibi olduğu teknoloji devi, yılda 500 bin araç üretme kapasiteli fabrikasını açmayı düşünüyor.

Reuters’ın Times of India’dan aktardığına göre, hükümet kaynaklarına dayandırılan haberde teknoloji milyarderi Elon Musk’un sahibi olduğu şirketin Hint–Pasifik bölgesindeki ülkelere araç göndermeyi planladığı için Hindistan’ı bir ihracat üssü olarak kullanmayı düşündüğü belirtildi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin, geçtiğimiz ayki ABD ziyareti sırasında Elon Musk ile yaptığı görüşmede otomobil üreticisini ülkede "önemli bir yatırım" yapmaya teşvik ettiği ifade edildi.

Modi ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Hindistan'ın güneş enerjisi, sabit batarya paketleri ve elektrikli araçlar da dahil olmak üzere sürdürülebilir bir enerji geleceği için güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirten Musk, sahibi olduğu uzay teknolojisi şirketi SpaceX'in Starlink uydu internet hizmetini de ülkeye getirmeyi umduğunu söylemişti.

Haberde Hindistan hükümetiyle yapılan görüşmelerin ABD’li elektrikli otomobil üreticisinin stratejisinde bir değişikliğe işaret
ettiği yazıldı.

Geçen yıl, Hindistan hükümetinin Tesla’nın otomobiller üzerindeki yüzde 100’e kadar çıkabilen ithalat vergilerinin düşürülmesi talebini kabul etmemesi üzerine görüşmeler durmuştu. Hindistan, Tesla'nın araçlar

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.