Yetkili isimden öğretmen atamalarına ilişkin açıklama

Yetkili isimden öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmen atamalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Atama bekleyen öğretmenleri ilgilendiren bir açıklama da Türk Eğitim Sen'den geldi. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmen atamalarına ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Deprem bölgesindeki ilave öğretmen ihtiyacını hatırlatan Geylan, afet bölgesindeki öğretmenlerin de hesaba katıldığında yeni eğitim-öğretim yılında 45 bin atamaya ek olarak 55 bin atama yapılması gerektiğini belirtti.

Geylan'ın açıklamaları şöyle:

Öğretmen açığı okullarımızın önemli sorunlarındandır. Sendikamızın 2022-2023 eğitim-öğretim yılında yaptığı araştırmaya göre, 78 ilde ücretli öğretmen sayısı 76 bin 485 iken,75 ilde norm kadro açığı 83 bin 547’dir. Öğretmen açığının ücretli öğretmen eliyle kapatılmaya çalışılması, hatta bu öğretmenlerin 5 bin 503’ünün ön lisans mezunlarından oluşması eğitimdeki başarıyı, kaliteyi ve verimi düşürmektedir. Üstelik her yıl eğitim fakültelerinde ortalama 40 bin öğretmenin mezun olduğunu düşündüğümüzde atama bekleyen öğretmen sayısı 500 binin üzerine çıkmıştır.

"SAYI YETERLİ DEĞİL"

Her ne kadar 45 bin atama yapıldıysa ve atanan öğretmenlerimiz 1 Eylül tarihinden itibaren görevlerine başlayacaksa da, bu sayı yeterli değildir. Deprem bölgesinde öğretmen ihtiyacı hepimizin malumudur.

KRİTİK RAKAMI PAYLAŞTI

Deprem bölgesi ilan edilen 11 ildeki öğretmen ihtiyacının karşılanması gerektiğinin altını çizen Geylan, "Eğitimin sağlıklı yürütülmesi noktasında çok önemlidir. Bu nedenle hemen, şimdi, vakit kaybetmeden, yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan 45 bin atamaya ilaveten, 55 bin atama daha yapılmalıdır. Bu şekilde hem ücretli öğretmen sayısını eritebiliriz hem de 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başlangıcında toplam 100 bin atamayla eğitime daha güçlü başlayabiliriz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.