Türk kömür devi şirketin iflası istendi

Türk kömür devi şirketin iflası istendi
Bir zamanların kömür devi olarak anılan bir Türk şirketinin, davacı tarafından iflası istendi.

Milli Gazete'nin haberine göre, iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi ama bu kez iflas davacı tarafından istendi. Türkiye’nin köklü şirketlerinden biri olan ve bir dönemin ‘kömür kralı’ Kutman Ticaret için iflası istendi.

Kutman Ticaret’in temeli 70 yıl önce Kutmangil Ailesi tarafından İstanbul’da atıldı. Madencilik alanında faaliyet yürüten Kutman Ticaret ‘kömür kralı’ olarak anılıyor. Bu kez şirket Av. Recep Gazi Civelek ile karşı karşıya kaldı.

Haksız yere azledildiği gerekçesiyle davacı avukat Recep Gazi Civelek, Kutman Ticaret Limited Şirketi aleyhine İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesinde doğrudan alacaklı tarafından iflas davası açtı.

Mahkeme, iflas istenen Kutman Ticaret için ön inceleme duruşması için 7 Aralık 2023 saat 13.30’a gün verdi. İflası istenen şirketten ise herhangi bir açıklama yapılmayacağı bildirildi.

DURUŞMA 7 ARALIK'TA

Av. Recep Gazi Civelek, vekalet ücreti alacağı olduğu iddia ederek İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Reddedilen dava sonrası Civelek’in avukatı kararı istinafa taşıdı. İstanbul Bölge Adliyesi 46. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararını kaldırdı.

Kararda, Av. Civelek’e ödemesinin yapılması gerektiğine hükmedildi. 2 Şubat 2023 tarihinde çıkan İstinaf Mahkemesi kararı icraya konuldu. Şirkete, Civelek için 2 milyon 750 bin liralık icra ödeme emri gönderildi ancak ödeme yapılmadı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.