Yeni yılı dışarda karşılayacaklar Peş peşe gelen depremler vatandaşları sokağa indirdi

Yeni yılı dışarda karşılayacaklar Peş peşe gelen depremler vatandaşları sokağa indirdi
Hakkari'de yaşanan ardışık depremler nedeniyle vatandaşlar yeni yıl kutlamalarını sokakta yapmak zorunda kaldı. Hakkari halkı soğuk havaya karşı kendilerini ısıtmak için ateşler yaktı ve bekleyişe geçti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde akşam saatlerinde yaşanan iki deprem, bölge halkını tedirgin etti. İlk deprem saat 19.37'de 4.4 büyüklüğünde, ikinci deprem ise saat 20.06'da 4.5 büyüklüğünde kaydedildi.

Depremler Hakkari'nin yanı sıra komşu illerde de hissedildi. Hakkari merkezde bazı vatandaşlar deprem anında evlerinden çıkarak sokaklara döküldü. Deprem sonrası akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu. Hakkari'nin bazı mahallelerinde ise elektrik kesintisi yaşandı. Vatandaşlar, soğuk havaya rağmen dışarıda ateş yakarak ısınmaya çalıştılar.

Deprem bölgesinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor. AFAD, vatandaşlara depreme karşı uyarılarda bulundu ve olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

DEPREM SONRASI AKARYAKIT İSTASYONLARINDA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Akaryakıt kuyruğunda bekleyen vatandaşlar, depremin ardından evlerine dönemeyeceklerini bildikleri için yakıt stokladıklarını ifade ettiler. Bir vatandaş, soğuk havada araç dışında kalmak istemediğini, bu yüzden ailesini ve yakınlarını da aracına bindirdiğini söyledi. Depremzedeler, akaryakıt istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluşturarak geceyi araçlarında geçirmeye hazırlandılar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.