Yeni yıla girerken bu yiyecekleri asla yemeyin 'Uğursuzluk getirdiğine inanılıyor'

Yeni yıla girerken bu yiyecekleri asla yemeyin 'Uğursuzluk getirdiğine inanılıyor'
Bazı kültürlerde uğursuzluk getirdiğine inanıldığı için birtakım yemekler yılbaşı akşamı asla yenmiyor.

T24'te yer alan habere göre, Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı akşamı için hazırlıklara başlandı bile. Hemen hepimizin planlarında öncelik ise genellikle soframızda yer alacak olan yemek ve içeceklerdeki çeşitlilik oluyor.

Batıl inançlar kabul edilsin ya da edilmesin insanları etkilemeye devam ediyor. Ben inanmıyorum diyenler bile merdiven altından geçmemeye özen gösterirler. Kara kedinin önlerinden geçmemesi için yolunu değiştirenlerle karşılaşmışsınızdır.

Yeni Yıl Ruhuna Yakışan Yılbaşı Masası Nasıl Hazırlanır? - Doğtaş

Yılbaşına sayılı günler kala bu batıl inançlar sofralarda da etkili oluyor. Ailece yenecek bir yemekte bile bazı ürünlerin uğursuzluk getirileceğine inanılıyor. Bu ürünler bırakın sofraya mutfaklara bile sokulmuyor.

İşte bunlardan bazıları:

Kedi balığı

Yılbaşı gecesi bu yiyecekleri ağzınıza bile sürmeyin. İki yakanız bir araya gelmeyebilir 3

Kızartılmış kedi balığı, yılbaşı gecesi yemekten kaçınılması gereken yiyeceklerin başında geliyor. Bu balığı yiyenler, bir yıl boyunca sadece artıklarla yaşamak zorunda kalacaklarına inanıyor.

İçi boş ekmek

????YEMELERE DOYAMADIK ✋İÇİ BOŞ BALON BAZLAMA / PİTA EKMEĞİ ???? - YouTube

Özellikle Amerika’da, yılbaşı gecesi içi boş ekmek yemek kötü talih anlamına geliyor. Çünkü ekmek içindeki boşluklar, tabutları çağrıştırıyor. Bu yüzden, yeni yılı karşılarken, ekmek kesmeden önce içini görebileceğiniz tost ekmeği tercih etmek daha iyi olabilir.

Istakoz

Istakoz Nasıl Yenir, Pişirilir? En İyi Tarifler - Nefis Yemek Tarifleri

Yılbaşı gecesi, batıl inançlara sahipseniz, ıstakoz yemekten uzak durmalısınız. 31 Aralık ve 1 Ocak günlerinde ıstakoz veya yengeç yemek, şanssızlık getireceği düşünülüyor.

Tavuk

Tavuk Yemeği Yanında Gidecek 5 Tarif - Sibel Yalçın

Bazı insanlar, yılbaşı gecesi tavuk gibi kanatlı hayvanlar yemekten kaçınıyor. Çünkü kanatlı hayvanlar, iyi şansınızı uçurabilecekleri için uğursuz sayılıyor.

Tofu

Chickpea Tofu (Burmese Tofu) - Veggie Anh

Çin Yeni Yılı, kendi batıl inançlarıyla birlikte geliyor. Çin kültüründe, beyaz renk ölümle ilişkilendiriliyor. Bu yüzden, yeni yıl sofrasında tofu, pirinç, yumurta gibi beyaz yiyeceklerden sakınılmalı.

Sığır eti

Kırmızı Etin Faydaları Ve En İyi Yararlanma Yöntemleri - Altun Blog

Bu listede en ilginç olanlardan biri de bu! Sığırlar otlarken hareketsiz kalırlar. Bu yüzden, yılbaşı gecesi sığır eti yemek, kişinin bir yıl boyunca hareketsiz kalacağı anlamına gelebilir.

Kırık erişte

Yılbaşında bu yiyecekleri 'uğursuzluk getiriyor' diyerek yemiyorlar

Erişte, Çin Yeni Yılı’nda şans getirdiği için sıkça yenilen bir yiyecektir. Uzun erişte, sağlık ve uzun ömür simgeler. Ancak erişte veya spagetti kırmak, şansınızı da kırabilir. Yılbaşı gecesi kısa erişte veya makarna yerseniz, ömrünüzün de kısa olacağına inanılır.

Tabağı bitirmek

Erol Erdoğan on X: "BİR CUMA SORUSU. Tabakta birazcık bırakmak modern dönem akımı mıdır? Lüks restaurantlar ve açık büfe uygulanan yerlerde, tabağında birazcık yemek bırakmayana rastlamak zorlaştı. Hatta tabağındaki tamamen bitirene tuhaf

Eğer batıl inançlıysanız, tabağınızdaki yemeği bitirmemelisiniz. Tabağınızda bir parça yiyecek bırakmak, önümüzdeki yıl bolluk içinde geçireceğiniz anlamına gelir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.