Yazık oldu

Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne hiç hak etmediği bir şekilde veda etti. Elenmeyi hak eden tek bir kişi vardı, teknik direktör İsmail Kartal. Yunanistan’daki ilk maçta tercih ettiği kadro ve aldığı mağlubiyet ile rövanş maçını çok önemli hâle getirdi. Kadıköy’de oynanacak rövanş karşılaşması öncesi futbol camiası Fenerbahçe’nin turu çok rahat geçeceği konusunda hemfikirdi. İlk maçta alınan 3-2 mağlubiyette bile takımın çok daha iyi oynadığı, rakipten daha fazla net pozisyona girdiğini hepimiz görmüştük. Kadro derinliği, oyuncu kalitesi olarak Olympiakos’un çok üzerinde bir takım olan Fenerbahçe nasıl olur da yarı finale yükselemez. Kâğıt üzerinde ve sahada rakibinden üstün olan bir takım elendi. Ben rövanş maçı öncesinde Fenerbahçe’nin rakibini sahadan sileceğini ve farklı bir skorla turu atlayacağını düşünüyordum.

Camia turu geçmeye inanmış, taraftar turu geçmeye inanmış stadı tıka basa doldurmuş. Müthiş bir destek var. Müthiş desteği arkasına alan Fenerbahçe karşılaşmaya çok baskılı başladı. Yoğun baskının sonucu çok kısa sürede görüldü. 11 dakika İrfan Can Kahveci’nin şık golü ile öne geçerek tur kapısı aralanmıştı. Çok erken gelen bu golle hemen aklıma maç öncesi Fenerbahçe’nin rakibini sahadan sileceğini ve çok farklı bir skorla turu atlayacağı fikri geldi. Fenerbahçe çok baskılı oyun ortaya koyuyordu, ilk yarıda tur bileti bile alınabilirdi.

Tribünler de adeta vites yükselti. Coşku artı, heyecan artı, bütün Türkiye tur atlayacağımıza inanmıştı. Bir tek teknik direktör İsmail Kartal turu geçebileceğine inanmamış. Yapmış olduğu oyuncu değişiklikleri ile turu rakibe hediye etti. Takımın son haftalardaki en etkili oyuncusu, iki karşılaşmada da gol atmayı başaran İrfan Can Kahveci’yi oyundan çıkararak yerine sahada varlık gösteremeyen Cengiz Ünder’i alması yanlış tercih oldu. İrfan bu sezon takımın gol yükünü çeken isimlerden. İlk yarıda 1 gol attı. Tehlike yaratan pozisyonların içinde sürekli vardı. Teknik becerisi yüksek, yoktan pozisyon yaratabilen, en kötü ihtimal iyi şut atabilen bir oyuncuyu iyi oynadığı maçtan nasıl olur da çıkarırsın.

Psikolojik üstünlüğü ele geçirmişsin, rakip tedirgin, toplam 109 dakika 1-0 üstün oynadığımız maçta bir gol daha bulup turu geçmeyi bırakın bir kenara, penaltılarda kupa dışında kalmak nasıl oldu anlamış değilim. Böyle önemli maçlarda karşılaşmanın penaltılara gidebileceğini bilmiyordu herhalde İsmail Kartal ki takıma penaltı çalıştırmadığı çok net belli oldu. Kısacası yazık oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları