Kötü oyun iyi sonuç

Evet dostlar Beşiktaş yarı final ilk maçında deplasmanda Ankaragücü ile 0-0 berabere kaldı. Bu skor Beşiktaş için çok büyük başarı, bütün samimiyetimle yazıyorum çok büyük başarı. Bu kadar kötü oyun, iki pas yapamayan bir takım ve rakip takımın gol ile sonuçlandıramadığı atakları. Ne oldu bu takıma. 4 gün önce aynı takımı Tüpraş Stadyumunda 2-0 yenen takım gitmiş yerine sıradan bir Anadolu takımı gelmişti. Bu kötü ve korkak oyunun bir numaralı sorumlusu Teknik Direktör Serdar Topraktepe ve tercih ettiği Umut Meraş oldu. Bir futbolcu oyuna bu kadar mı etki eder, takıma bu kadar zarar mı verir. Evet takımına bu kadar zarar verir ve oyunun bu kadar kötü oynanmasına sebep olur. Umut Meraş bırakın kendi arkadaşlarına yardım etmeyi, rakip takım oyuncusu gibiydi.

Beşiktaş 10 kişi Ankaragücü 12 kişi oynadı. Bu kadar kötü oynanmaz. 15. dakika Ankaragücü sol kanattan atak geliştirdi, Bassogog ceza sahasına girdi arka direğe kestiği topta Sowe çok rahat bir şekilde ayak içiyle topu ağlara gönderdi. Umut Meraş sanki stadyuma gelmiş bir taraftar gibi oyunu izlediği, çevre kontrolü yapıp ters kademeye girmediği için Sowe çok rahat bir şekilde golünü attı. Eline bir bardak çay almadığı kaldı izlerken. Pozisyon ofsayt olduğu için gol iptal edildi. Tamam pozisyon ofsayt ama defalarca tekrarını izledim Umut’ta ne bir üzülme var ne bir moral bozukluğu var. Ben işimi doğru yaptım der gibiydi. Umut döktürmeye devam ediyordu, 25. dakika futbola yeni başlayanlara ilk öğretilen ayak içi pas atmayı bile beceremedi.

Bırakın ayak içi pas atmayı doğru dürüst bir baskı yokken ayakta bile kalamadı, attığı veya atmaya çalıştığı saçma sapan pas rakibe adeta asist oldu. Ankaragücü oyuncuları bu kadar tehlike yaratan atak geliştiremediler. Allah’tan Ali Sowe kötü vuruş yaptı, gol olmadı. Belki de Umut Meraş çok üzülmüştür attığım pası nasıl gol atamadı diye. Bu kadar da olmaz. Yaptığın çok basit bir hata neredeyse takımını mağlup duruma düşürecekti. Ankaragücü özellikle ilk yarı çok baskılı oynuyordu ve bu pozisyon gol olsaydı, final biletini alacak skoru kesin elde ederlerdi.

Bir oyuncu bütün takımı nasıl sahadan siler görmüş olduk. İkinci yarıda oyundan alınıp yerine Arthur Masuaku girince takım kendine geldi. Top tutmaya başladı ve sol kanattan atak geliştirdi. Bu formayı hak etmeyen oyunculara bir daha bu şerefli formayı giyme hakkı verilmemeli. Kim olursa olsun. Bu kadar kötü oyuna bu sonuç çok iyi skor oldu. Şans Beşiktaş’tan yanaydı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları