Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi Başakşehir Alanyaspor maçında ilk kez uygulandı İşte tarihi an

Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi Başakşehir Alanyaspor maçında ilk kez uygulandı İşte tarihi an
İşte Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ilk kez İlk kez Başakşehir Alanyaspor maçında devre alınarak Ligde tarihi bir ana imza atıldı.

Süper Lig'in 20. haftasında oynanan Başakşehir-Alanyaspor maçı bir ilke sahne oldu. Ligin 2. yarısında kullanıma sokulan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi bu karşılaşmada ilk kez uygulandı.

Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin ilk kez uygulanması için Süper Lig'de 20. hafta mücadelesinde Başakşehir Alanyaspor karşılaşması seçildi. Başakşehir Alanyaspor maçında bir ilke imza atıldı. Büyük merak uyandıran Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ilgi ile izlendi.

of1.webp

Daha önce Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı açıklama ile Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi’nin Süper Lig’in 2. yarısı ile birlikte devreye alınacağı duyurulmuştu.

İTALYA'DAN SONRA KULLANAN İKİNCİ ÜLKE TÜRKİYE

TFF'nin açıklamasında FIFA Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi gibi üst düzey turnuvalarda ve Serie A’da kullanılan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin Trendyol Süper Lig’in 2. yarısıyla birlikte Türkiye’de de kullanılmaya başlanacağı ilan edilmişti. TFF, Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin Avrupa liglerinde İtalya’dan sonra ilk kez Türkiye’de kullanılmaya başlayacağını vurgulamıştı.

ofsayt.webp

YENİ SİSTEM GOLÜ GEÇERSİZ SAYDI

Süper Lig'in 2. yarısıyla birlikte kullanıma konulan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ilk kez Başakşehir - Alanyaspor maçında uygulandı. Alanyaspor'un 18. dakikada attığı gol Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ile yapılan kontrolün sonrasında geçersiz sayıldı.

ofsayt2.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.