Güvenlik Zirvesi sonrası açıklama 'Teröristan kurulmasına asla izin verilmeyecek'

Güvenlik Zirvesi sonrası açıklama 'Teröristan kurulmasına asla izin verilmeyecek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yapılan güvenlik toplantısı sonrası yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada güney sınırları boyunca bir teröristan kurulmasına kesinlikle izin verilmeyeceği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan güvenlik toplantısı sonrası yapılan açıklamada toplantıda terörle mücadele stratejilerinin bütünlüklü olarak değerlendirildiği, dün Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekât Bölgesi'nde düzenlenen hain terör saldırısı ve terörle mücadele bağlamında atılan ve atılacak adımların ele alındığı belirtildi.

.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanana zirveye Dışişleri Bakanı Fidan, İçişleri Bakanı Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak, MİT Başkanı Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Kılıç ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun da katıldı.

"TERÖRİSTAN KURULMASINA KESİNLİKLE İZİN VERMEYİZ"

Bir buçuk saat süren toplantının sonrasında İletişim Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada toplantıda terörle mücadele stratejilerinin değerlendirildiği, dün Kuzey Irak'ta Pençe-Kilit Harekât Bölgesi’nde düzenlenen hain terör saldırısı ve terörle mücadele bağlamında atılan adımlar ve atılacak adımların ele alındığı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin terör örgütü PKK/YPG/KCK ve destekçileriyle mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdüreceği açıkça ifade edildi.

Açıklamada saldırı sonrası başlatılan operasyonlarda Irak’ın kuzeyinde 36, Suriye’nin kuzeyinde 9 olmak üzere toplam 45 terörist etkisiz hale getirildiği bilgi verildi.

Terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye, Irak ve Suriye’deki terör bataklıkları tamamen kurutuluncaya kadar süreceği belirtildi. Türkiye sınırları içinde yok olma noktasına gelen bölücü terör örgütünün sınır ötesi operasyonlarda çok ağır kayıplar verdiği anlatıldı.

Terör örgütünün Suriye ve Irak sahasında köşeye sıkıştığı ve yeniden palazlanması çalışmalarına hız verdikleri belirtilerek son zamanlarda sınırlarımız dışında görev yapan birliklerimize yönelik artan terör eylemlerinin örgütü semirtme senaryolarının sinsi parçası olduğu söylendi.

Açıklamada Türkiye'nin hangi bahaneyle ve nedenle olursa olsun güney sınırları boyunca bir “teröristan" kurulmasına kesinlikle izin vermeyeceği vurgulandı.

Açıklamada şehit verilen 9 kahraman askerin ailelerine TSK'ya ve milletimize baş sağlığı ve sabır dilendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.