WhatsApp'a beklenen özellik geliyor! İşte tüm ayrıntılar...

WhatsApp'a beklenen özellik geliyor! İşte tüm ayrıntılar...
Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'a dikkat çeken bir özelliğin geldiği duyuruldu.

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre, milyarlarca kullanıcıya sahip ünlü anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, bünyesine yeni özellikler getirmeye ve duyurmaya devam ediyor.

Platform, son olarak kullanıcılar için oldukça önemli bir yeniliği duyurdu. İşte ayrıntılar...

E-POSTA İLE GİRİŞ MÜMKÜN OLACAK

Bilindiği üzere WhatsApp’a giriş yapmak istenildiğinde kullanılabilecek tek yöntem bir telefon numarası ile doğrulama yapmak. Fakat bu, kullanıcı telefonuna ulaşamadığı zaman doğrulama koduna da erişemeyeceği anlamına geliyor. Bu nedenle bazen uğraştırıcı olabiliyor. Ancak bu durum değişiyor.

WABetaInfo ekibi, WhatsApp için yayımlanan en son beta (Android 2.23.16.15 sürümü) güncellemesinde e-posta ile doğrulama özelliği üzerinde çalışıldığını ortaya çıkardı. Aktarılanlara göre kullanıcılar, bu seçenek ile artık telefon numarası bir yana, e-posta adresine gelecek doğrulama kodu ile de hesaplarına giriş yapabilecekler. Bu, başka bir cihazdan oturum açılmaya çalışıldığında da geçerli olacak.

Paylaşılan bilgilere göre e-posta ile doğrulama seçeneği sayesinde sohbetleri yedeklemek de daha kolay hale gelecek. Öte taraftan akıllara “e-posta adresi ile WhatsApp hesabı oluşturulabilecek mi?” sorusu gelmiş olabilir. Bunun cevabı ne yazık ki şimdilik belirsizliğini koruyor.

E-posta ile doğrulama seçeneği sayesinde WhatsApp’ta demin sözünü ettiklerimiz dışında daha neler yapılabileceği konusunda şimdilik daha fazla detay yok. Ayrıca kullanıcılara ne zaman sunulacağı da bilinmiyor. Bu bağlamda, biraz daha beklememiz gerekecek gibi görünüyor.

Tüm bunların yanı sıra WhatsApp, kullanıcıların güvenliğini artırabilmek için de çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda uygulama, yakın zamanda IP gizleme seçeneği sunacak. Bu, kullanıcıların arama yaptığı sırada IP adreslerinin WhatsApp sunucularında güvenli bir işlenmesini sağlayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.