WhatsApp verilerinizi çalan uygulama tespit edildi

WhatsApp verilerinizi çalan uygulama tespit edildi
Hindistanlı hacker grubu, sahte Android sohbet uygulamasıyla başta WhatsApp olmak üzere Telegram, Viber, Facebook Messenger ve Signal gibi uygulamalara erişerek insanların kişisel bilgilerini çalıyor.

Donanımhaber’de yer alan bilgilere göre; Hintli bir hacker grubu olan “APT Bahamut”, Android işletim sistemi kullanan insanların cihazlarına ‘Safe Chat’ adlı sahte bir uygulama yüklenmesini sağlayarak WhatsApp, Telegram, Signal, Viber ve Facebook Messenger gibi popüler mesajlaşma programlarında depolanan verileri çaldığı tespit edildi.

indir-2.jpg

Bazı siber güvenlik uzmanları, hacker saldırılarının ‘WhatsApp’ üzerinden ‘kimlik avı’ mesajlarıyla gerçekleştirildiğini keşfetti. ‘SafeChat’ uygulaması aracılığıyla bu hacker grubu, arama kayıtlarını, mesajları ve GPS konum verilerini çalıyorlar.

‘Safe Chat’ bir profil oluşturmanızı ve çoğu insanın okumadan onayladığı çeşitli veri ve özelliklere erişmek talebinde bulunuyor. Erişime izin veren insanlar hacker grubunun çalmak istediği bütün verilerinize kolayca erişiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.