En az yakıt tüketen otomobiller! Liste belli oldu

En az yakıt tüketen otomobiller! Liste belli oldu
Otomobilin en büyük masrafı olan yakıt, yeni otomobil alırken de en büyük seçim kriteri oluyor. Döviz kurlarının yükselmesi ile birlikte benzin ve mazot fiyatları artık cep yakıyor. Peki yakıt tüketimi en az olan otomobiller hangisi?

Az yakan arabalar, daha avantajlı yakıt tüketimi ile sürücülerin merak ettiği konular çerçevesinde yer alıyor. Türkiye'de en az yakan araçlar listelendi.

FİAT EGEA 1.3 MULTİJET

1866698725.pngFiat’ın şu anda ülkemizde en çok sattığı otomobil olan Egea, sedan, hatchback, cross, cross wagon ve station wagon olmak üzere 5 farklı kasa tipiyle satılıyor. En sevilen Sedan modeline bakıldığında ise 1.3 litre hacmindeki 95 HP motorunun 100 km’de 4.1 lt yakıt tüketimine sahip olduğu bilinmekte.

RENAULT MEGANE 1.5 DCİ

etet.png

Renault, uzun yıllar boyunca Megane modeli ile satış rekorları kırdı. Daha sonra Fluence isimli 2. bir model üstünde yoğunlaştı. Fakat birkaç yıllık aradan sonra dünya ile birlikte Türkiye’de de yeni tasarıma sahip Megane modellerine dönüş yaptı. Bu aracın 1.5 DCi 115 HP dizel motorlu versiyonu 100 km’de 4,1 litrelik yakıt tüketim verisine sahip.

KAYNAK: SHİFTDELETE

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.