İki dev şirket uluslararası uzay istasyonu inşa edecekler

İki dev şirket uluslararası uzay istasyonu inşa edecekler
Voyager Space ve Airbus, yeni bir Uluslararası Uzay İstasyonu kurmak için bir araya geldi.

Shiftdelete’de yer alan bilgilere göre; Ticari amaçla uzay istasyonları oluşturabilecek kapasiteye sahip birkaç ABD şirketinden biri olan Voyager Space, Starlab adlı Dünya yörüngesindeki bir araştırma karakolunu birlikte geliştirmek için Airbus ile bir ortaklık kurdu.

Yeni Uluslararası Uzay İstasyonu için girişimler başladı

İki şirket yayınladıkları ortak bir bildiride, “ABD öncülüğündeki ortak girişim, uzay alanında dünya standartlarında liderleri bir araya getirirken, uzay araştırmalarında Amerikan ve Avrupa çıkarlarını daha da birleştirecek” dedi.

Voyager, birkaç yıldır Starlab adlı özel sektöre ait bir uzay istasyonunun yönetiyor. Starlab istasyon konsepti, Blue Origin ve Northrop Grumman liderliğindeki ayrı endüstri ekiplerinin projelerinin yanı sıra NASA tarafından 2021’de finansman için seçilen üç istasyondan biriydi.

Havacılık sektörünün devi olan Airbus ise Starlab programında büyük bir rol üstlenecek. Ocak ayında Airbus’ın Voyager’ın Starlab ekibine katılacağını duyurmasının ardından, bu hafta açıklanan ortak girişim, Airbus’ı uzay istasyonunun ortak sahibi olarak yerini sağlamlaştırdı.

Airbus uzay sistemleri başkanı Jean-Marc Nasr düzenlediği bir basın açıklamasında, “İnovasyon ve teknolojik ilklerle ilgili bir geçmişe sahip olan Airbus, tarihi değiştirmek isteyen şirketlerle ortaklık yapmaktan gurur duyuyor” dedi.

Voyager, planları doğrultusunda Starlab istasyonunun 2028 yılı içerisinde fırlatılmaya hazır olabileceğini tahmin ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.