WhatsApp kullananlar aman dikkat 'Bunu yapan kullanıcılar engellenecek'

WhatsApp kullananlar aman dikkat 'Bunu yapan kullanıcılar engellenecek'
Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, güvenlik önlemlerini artırmak için yeni bir özelliği test etmeye başladı.

Kullanıcıların gizliliğini daha da koruyacak olan bu özellik, profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü almaya çalışanları engellemeyi hedefliyor.

27.jpg

ONU YAPANLAR ENGELLENECEK

WhatsApp'ın hızla artan kullanıcı sayısıyla birlikte, geliştirilen güvenlik önlemleri de güncellenmeye devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre, artık kullanıcıların profil resimlerini ekran görüntüsü almak isteyenler engellenecek. Bu yeni özellik sayesinde, birinin profil fotoğrafını kaydetmek isteyen kişiye WhatsApp tarafından bir uyarı gönderilecek ve ekran görüntüsü alınmasına izin verilmeyecek.

Henüz güncellemenin ne zaman tam olarak hayata geçeceği bilinmese de, bu adım WhatsApp kullanıcılarının gizliliğini daha da güçlendirecek gibi görünüyor. Son zamanlarda artan dijital gizlilik endişeleriyle birlikte, teknoloji şirketlerinin bu tür önlemleri alma eğiliminde olduğunu görmek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

file-20190515-60567-1tp8wul.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.