Veliler şikayet etti: Öğretmenlere ve öğrencilere yeni düzenleme yolda

Veliler şikayet etti: Öğretmenlere ve öğrencilere yeni düzenleme yolda
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen ve öğrencileri ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Metin GÜREŞ/KAMU SON HABER

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz gün A Haber kanalında yayınlanan bir programa konuk oldu. Bakan Tekin, eğitim gündemine ilişkin kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Öğretmen atamalarından okul içi ve okul dışında öğrencilerin durumlarına da değinen Yusuf Tekin, öğretmenleri ve öğrencileri ilgilendiren bir düzenlemenin getirileceğini açıkladı.

Okullarda yaşanan cep telefonu sorununun günden güne büyümesi ve sosyal medya kullanımının beraberinde birçok farklı olaya imza atan gelişmeler yaşanmasının ardından Bakan Tekin, söz konusu soruna ilişkin velilerin de şikayetçi olduğunu dile getirdi.

YENİ DÜZENLEME YOLDA

Bakan Yusuf Tekin, okullarda tablet ve cep telefonu kullanımıyla ilgili olarak velilerin ve öğretmenlerin de şikayetçi olduklarını dile getirdi. Bakan Tekin, "Öğretmenler ve veliler bu konudan yakınıyorlar. Dolayısıyla, okulların tamamında değil, ancak dersliklerde cep telefonlarının kullanımını sınırlayacak önlemlerin alınmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Bu durum bazı problemlerin de önüne geçebilecektir. Öğrencilerin sınıfta fotoğraf çekmesi gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu sebeple, tüm bu sorunları bir arada değerlendirerek tedbirler almak önemlidir" ifadelerini kullandı.

Gelmesi beklenen söz konusu düzenlemeyle birlikte öğretmenlerin ve öğrencilerin sınıflarda telefon kullanımının kaldırılması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.