Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı

Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı
Eğitim öğretim kurumlarında görev yapmayı bekleyen binlerce öğretmen adayı için ücretli öğretmenlik başvuruları başladı.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

2023-2024 yeni eğitim öğretim yılı çalışma takviminin açıklamasının ardından ücretli öğretmenlik başvuru tarihi binlerce öğretmen adayı tarafından merak ediliyordu. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından tarihleri belirlenen ücretli öğretmenlik başvuruları başladı. Müracaatları olumlu değerlendirilenler, eylül ayı itibariyle görevlerine başlayabilecekler. Her ilçede başvuru tarihi farklılık gösterebileceğinden adayların başvuruları için, ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nin resmi internet sitesini kontrol etmesi gerekiyor.

NASIL BAŞVURU YAPILMALI?

Adayların, ücretli öğretmenlik başvuruları için e-devlet sistemi üzerinden ve online ön başvuru formuyla yapabilecekleri belirtildi. E-devlet üzerinden başvuru yaparken başvuru yapmak istediğiniz ilçeyi seçmesi, mezun olduğu branşı seçmesi ve görev almak istediği branşı seçmesi gerekiyor. Başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra başarılı olan adaylar, ilgili ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN NEDİR?

Öğretmen açığı bulunan okullara atanan ve ders başı ücret alan eğitmenlere ücretli öğretmen denir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanan ücretli öğretmenler, hastalık ya da doğum iznine ayrılmış öğretmenlerin yerine derse girer. Sözleşmeli öğretmen olarak da bilinen ücretli öğretmenler, idarecilik yapamaz ve hizmet puanları yoktur. Sadece bir eğitim dönemi boyunca okullarda eğitim verebilirler. İhtiyaç duyulduğu takdirde sözleşmeleri, okul yönetimi tarafından yenilenebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.