Vatandaş panikte! Enflasyonun düştüğü noktayı mizahın ağababası Emre Ulaş bir kerede anlattı

Vatandaş panikte! Enflasyonun düştüğü noktayı mizahın ağababası Emre Ulaş bir kerede anlattı
Yeni ekonomi yönetiminin devreye girmesi sonrası enflasyonla mücadele açıklamaları ardı ardına geldi. Ancak düşüşe geçtiği söylenen enflasyon rakamları vatandaşın hayatına bir türlü yansıyamadı. Hiciv ustası Emre Ulaş'tan efsane bir enflasyon karikatürü geldi.

Hükümet kanadından gelen "Enflasyon düşecek" açıklamalarını "enflasyon tepemize düşecek" diye algılayan vatandaş ise kendi derdine kendi çare bulma derdinde panik yaşıyor.

Enflasyonun düşmesinin vatandaşların gözündeki karşılığı ise tepelerine düşmesi oldu. Emre Ulaş enflasyonun düştüğü noktayı ise tek karikatürde anlattı.

emreulas5ekim.jpg

Ödüllü karikatürist Emre Ulaş, gündemden düşmeyen enflasyonun vatandaşın tepesine nasıl düştüğünü usta çizimi ile hicvetti.

Geçim sıkıntısı altında ezilen vatandaş TÜİK'in açıkladığı yüzde 61,73'lük yıllık enflasyon rakamlarına mı, ENAG'ın açıkladığını yüzde 130'luk yıllık enflasyon rakamlarına mı inanacağını şaştı.

MB BAŞKANI ERKAN '2026 'DEMİŞTİ

TCMB Başkanı Gaye Erkan'ın son açıklamasında yer alan “Yıllık enflasyonda düşüşü baz etkisiyle Mayıs 2024'ten sonra görmeye başlayacağız. 2025'te istikrar dönemi olacak ve 2026'da enflasyonu tek haneye indireceğiz” sözleri ise dar gelirli vatandaşların umudunu iyice tüketti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.