Ticaret Bakanı da indirim istedi ama marketlerden

Ticaret Bakanı da indirim istedi ama marketlerden
Geçim sıkıntısı altında ezilen emekliler bayram ikramiyesi beklerken Ticaret Bakanı Ömer Bolat çağrı niteliğinde bir açıklama yaparak "Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerden büyük bir indirim kampanyası bekliyoruz" dedi.

Marketlere indirim çağrısı yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat "Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden bekliyoruz. Bu konuda öncülük edenlere de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

ticaretbakanii1200.jpg

Bolat, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç ve federasyon temsilcilerini Bakanlıkta kabul etti.

Bolat, bazı ürünlerde fiyat şişirmeleri, spekülasyonlar, keyfi uygulamalar, haksız ticari talepler, stokçuluk ve fahiş fiyat artışı gibi uygulamaların görüldüğünü belirterek, yeni hükümetin, kurulduğu andan itibaren, ticaretteki ve piyasadaki dalgalanmaları sona erdirmek için hızlı aktivasyon almaya başladığını söyledi.

"BÜYÜK İNDİRİM KAMPANYASINI BÜTÜN MARKETLERDEN BEKLİYORUZ"

Bolat, gıda perakendecileriyle de toplantılar yaptıklarını söyleyerek, şöyle konuştu:
"Onların uygulamalarıyla ilgili yanlış bulduğumuz konularda denetimlerimizi artırdık, onlardan da indirimler bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden bekliyoruz. Bu konuda öncülük edenlere de teşekkür ediyoruz. Bu süreçte gerek hükümetimizin makroekonomik politikaları, para, kredi, döviz politikalarındaki olumlu gelişmeler gerekse piyasa denetimleri yoluyla piyasadaki enflasyonu azdıracak uygulamalara karşı mücadelemiz ile enflasyonla mücadele başarılı olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

enflasyonaa.jpg

Market fiyatları ve gıda sektörü ile ilgili olarak da Gıda Fiyat Komitesinin Hazine ve Maliye Bakanlığı başkanlığında çalıştığını vurgulayan Bolat, şunları söyledi:

"Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı koordineli çalışıyoruz. Bu sıkı ve süreli koordineli çalışmalarla gıda ürünlerinde üretim, arz, tüketim, ihracat, ithalat ve stok rakamlarını göz önünde bulundurarak gıda fiyat artışlarını engelleyecek hangi tedbir varsa almaktan çekinmiyoruz. Bu anlamda bakanlık olarak ihracatı mümkün olduğunca artırmayı hedeflememize rağmen gerektiğinde süreli ihracat kısıtlamasına bazı ürünlerde gitmek zorunda kalıyoruz. Burada 85 milyonun uygun fiyatlarda alım yapabilmesini teminen gereken hangi fedakarlık varsa yapıyoruz. O üründe ithalat gerekli olacaksa da yine süreli olarak ithalat da yapmak durumda kalıyoruz. Yeter ki halkımız çok uygun fiyatlarda alışveriş yapabilsin, gıdasından eksik kalmasın. Bu noktada hükümet olarak halkımızın hizmetindeyiz. Ekonomideki tüm sektörlerle istişarelere açığız."
Bolat, Orta Vadeli Program'da (OVP) belirlenen hedeflere de değinerek, "Enflasyonla sıkı mücadele ve hayat pahalılığının sona erdirilmesi, deprem bölgelerinin orta vadede inşa edilip ayağa kaldırılmaları, yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı hedefleyen büyüme, temel hedeflerimiz arasında. Halkımızın ve iş insanlarının desteği çok önemli. İnşallah hep birlikte ülkemizi büyüteceğiz, geliştireceğiz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.