Uzmanlar kıyametin tarihini verdiler 'Adım adım yaklaşıyor'

Uzmanlar kıyametin tarihini verdiler 'Adım adım yaklaşıyor'
Bilim insanları tarafından yapılan son araştırmalar neticesinde gezegenimizin geleceğine dair korkutucu iddialarda geliştirilmeye başlandı.

Son yapılan çalışmalar ışığında, yıldan yıla aratan sıcaklıklar hakkında, ‘kontrolden çıkmış bir sera etkisi' simülasyonu yaptılar.

Araştırmacılar, Dünya'nın da tıpkı komşu gezegenimiz olan Venüs gibi "yaşanmaz bir cehenneme" dönüşebileceğini ifade ediyor.

Bilim insanlarının yaptığı son araştırmalara göre, gezegenimizin geleceğine dair son derece korkutucu bir bakış açısı geliştirildi. Dünyanın sonu için çarpıcı bir tarih verildi.

Yeni çalışma, Cenevre Üniversitesi'ndeki (UNIGE) gökbilimcileri ve Fransa'nın Paris ve Bordeaux'daki CNRS laboratuvarları tarafından yapıldı.

Araştırmacılar sıklıkla, Dünya'nın 'tüm yüzey okyanusunun buharlaşması' ve 'küresel yüzey sıcaklıklarında çarpıcı bir artış' konusunda uyarıda bulundu.

Kaçak sera etkisi, yüzeyinde sıvı su okyanusu olan ılıman, yaşanabilir bir gezegeni, her türlü yaşama düşman, sıcak buharın hakim olduğu bir gezegene dönüşüyor.

Bilim insanları, Dünya üzerinde kontrolsüz bir sera etkisinin yalnızca birkaç yüz yıl, hatta daha erken olabileceğini tahmin ediyor. Bu da 2300 ve 2400’lü yıllara denk geliyor.

Yeni iklim modelleriyle bilim insanları, güneşten gelen radyasyondaki çok küçük bir artışın bile, küresel Dünya sıcaklığında yalnızca birkaç derecelik bir artışa yol açacağını bildirdi.

Bu durum ise, Dünya'da geri dönüşü olmayan kontrolden çıkma sürecine zemin hazırlayacak. Aynı zamanda araştırmacılar bu durumun dünyamızı, Venüs kadar yaşanmaz hale getirmeye yeteceğini tahmin ediliyor.

SERA ETKİSİ NEDİR?

Bir gezegenin atmosferinden gelen radyasyonun, gezegenin yüzeyini normalden daha yüksek bir sıcaklığa ulaştırarak ısıtması sürecidir. Nihai iklim acil durumu, küresel sıcaklıklarda dramatik, kartopu gibi bir artış anlamına gelen 'kontrolden çıkmış bir sera etkisidir.

Sıcak ve su buharı bakımından zengin bir atmosferin, termal radyasyonun uzaya yayılmasını sınırladığı yer olarak karşımıza çıkıyor. Bu, gezegenin soğumasını ve yüzeyinde sıvı su bulunmasını önleyerek küresel ısınmanın artmasına sebep olur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.