Uygun fiyatı dikkat çekiyor! Çinli otomotiv devi Türkiye pazarına giriyor

Uygun fiyatı dikkat çekiyor! Çinli otomotiv devi Türkiye pazarına giriyor
Çinli elektrikli otomobil üreticisi Yudo Türkiye’ye geliyor. İşte Türkiye’de satılacak olan modeli Yudo 3 modelinin detayları…

Shifdelete’de yer alan bilgilere göre; Elektrikli otomobiller gelişen teknoloji ile her geçen gün daha da yaygınlaşmaya devam ediyor. Bununla birlikte dünya genelinden yeni markalar akın akın Türkiye pazarına giriş yapıyor. Çinli otomobil üreticisi Yudo Auto’da bunlardan biri.

Kompakt elektrikli SUV modeli ‘Yudo 3’ ile Türkiye pazarına kısa süre içerisinde giriş yapacak. Uygun ve iddialı fiyat politikası ile tüketicinin karşısına çıkan Yudo için tek sıkıntı Türkiye’de Çinli otomobil üreticilerine uygulanan yüzde 40’lık ek vergi dilimi.

ekran-alintisi6.jpg

Bildiğiniz üzere Tesla’da Çin’de üretim yapan bir marka ve Türkiye’de sattığı Model Y’lerin bu vergi dilimine girmemesi için Almanya’daki fabrikasında üretilen otomobillerini getiriyor.

415 kilometre menzile sahip olan Yudo 3 genel hatlarıyla Çinli uygun fiyatlı diğer markalar gibi küçük bir tasarımı benimsemiş.

Yudo

95 beygir güç üreten elektrikli motoru ile saatte 130 km/s sürate çıkabilen Yudo 3, yüzde 30’dan yüzde 80’e 35 dakikada tam şarj kapasitesine erişiyor.

Yurtdışında 12 bin 300 dolar gibi iddialı ve gerçekten uygun bir fiyata satılıyor. Türkiye’ye getirilmesi planlanan modelin ayda 150 ile 200 adet satılması planlanıyor.

Konuyla ilgili olarak rakip görülebilecek tek otomobil Dacia Spring. Spring Türkiye’ye geçtiğimiz aylarda giriş yaptı ve 969 bin TL satış fiyatına sahip olan model Eylül ayında toplamda 269 adet satıldı.

Yudo 3’ünde ülkemizde 700 bin ile 1 milyon TL arasında değişen bir satış fiyatına sahip olması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum