Dolar piyasasını altüst edecek kulis! KKM'nin biteceği tarih sızdı

Dolar piyasasını altüst edecek kulis! KKM'nin biteceği tarih sızdı
Zaman zaman iktidar kanadından aldığı kulis bilgilerini izleyenleri ile paylaşan Cem Küçük, dolar piyasasında bomba etkisi yapacak bir bilgiyi sızdırdı.

Hükümete yakınlığı ile bilinen gazeteci Cem Küçük Dolar kurunu alt üst edecek bilgiyi verdi. Cem Küçük'ün kulis bilgisi ise tam da konunun muhatabı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi.

Gelen son dakika bilgisine göre ne olacağı merakla beklenen Kur Korumalı Mevduat sisteminin ne zaman sonlanacağı belli oldu.

Önceki Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati döneminde getirilen Kur Korumalı Mevduat (KKM)'den çıkış tarihine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarih verdi.

Cem Küçük, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten aldığı önemli bir bilgiyi okurlarıyla paylaştı. Buna göre, Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasından çıkışın 2024 yılının sonunu bulacağı öğrenildi.

Mehmet Şimşek, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada, “KKM bir realitedir. Bu realiteden zamanla bir çıkış stratejisi ortaya koyacağız.” demişti.

Şimdi ise Cem Küçük’ün aktardığına göre, Şimşek çıkış stratejisinin 2024 yılının sonunda tamamlanacağını söyledi.

Cem Küçük, TGRT Haber’de yaptığı canlı yayında, “Bakan Şimşek bana Kur Korumalı Mevduat’tan 2024’ün sonuna kadar çıkılamayacağını söyledi. Ayrıca Karadeniz Gazı’nın Türkiye ekonomisi için çok önemli olduğunu da vurguladı” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.