Ustasından havuçlu tarçınlı kek tarifi

Ustasından havuçlu tarçınlı kek tarifi
Çayınızın ve kahvenizin yanına eşlik edecek, tadı damağınızda yer edecek nefis havuçlu tarçınlı kek tarifi.

Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ (tercihen ayçiçek yağı)
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi (isteğe bağlı)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
  • Yarım su bardağı kuş üzümü veya kuru kayısı (isteğe bağlı)

Kreması için:

  • 200 gram labne peyniri
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Yapılışı:

  • Fırını 180 dereceye (termostat ayarlı) ısıtın. Kek kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıt serin.
  • Büyük bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, tarçın, muskat cevizi (varsa) ve tuzu karıştırın.
  • Yumurtalı karışıma un karışımını ekleyin. Karışımı homojen olana kadar karıştırın.
  • Rendelenmiş havuçları, ceviz veya fındık, kuş üzümü veya kuru kayısıyı ekleyin. İyice karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıttığınız fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Kek fırındayken, kreması için labne peyniri, pudra şekerini, tereyağını ve vanilyayı bir kapta krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
  • Kek fırından çıkınca, tamamen soğuyana kadar bekletin. Ardından keki servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız kremayı sürün.
  • Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.