Ürdün "OHAL ilan edildi" haberlerini yalanladı

Ürdün "OHAL ilan edildi" haberlerini yalanladı
Reuters tarafından, İran'ın İsrail’e başlattığı hava saldırısı sonrası İHA tehdidi nedeniyle Ürdün’de OHAL ilan edildiğini açıklanmıştı ancak Ürdün hükümeti "Vatandaşlarımız için endişeye neden olacak bir durum yok" açıklamasında bulundu.

Reuters haber ajansı iki bölgesel güvenlik kaynağına atıfta bulunduğu haberinde, Ürdün hava savunmasının, hava sahasını ihlal eden herhangi bir İran uçağını ya da insansız hava aracını durdurmaya ve vurmaya hazır olduğunu bildirmişti. Kaynaklar, ordunun da yüksek alarm durumunda olduğunu ve radar sistemlerinin drone faaliyetlerini izlediğini söyledi.

Öte yandan Ürdün Sivil Havacılık Düzenleme Kurumu’ndan yapılan açıklamada, Ürdün hava sahasının dün yerel saatle 23.00'ten (TSİ 23.00) itibaren gelen, giden ve transit tüm uçuşlara "birkaç saat" kapatıldı. Açıklamada, bu uygulamanın, gelişmelere göre güncellenip kontrol edileceği belirtilmişti.

SON GELİŞMEYE GÖRE OHAL HABERİ YALANLANDI

Ürdün hükümeti, olağanüstü hal ilan edildiğine ilişkin haberleri yalanlayarak, "Vatandaşlarımız için endişeye neden olacak bir durum yok" açıklamasını yaptı

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.