Unutkanlık şikayeti ile doktora gitti: Beyninden çıkan şey şoke etti

Unutkanlık şikayeti ile doktora gitti: Beyninden çıkan şey şoke etti
Unutkanlık ve depresyon şikayetiyle doktora giden bir kadının beyninden 8 santimetre uzunluğunda canlı bir solucan çıktı.

Avustralya’da 64 yaşındaki bir kadın, unutkanlık ve depresyon şikayeti ile hastaneye gitti. Yapılan incelemeler sonrası doktorlar kadının beyninde solucan olduğunu fark etti. Yapılan operasyon sonucu kadının beyninden sekiz santimlik canlı bir solucan çıkarıldı.

DOKTORLAR NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

Kanberra Hastanesi'nde enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Sanjaya Senanayake, nörocerrah meslektaşı Dr. Hari Priya Bandi'yi telefonla arayıp hastasının beyninden 8 cm uzunluğunda canlı bir yuvarlak solucan çıkardığını söyledi ve daha fazla adım atmadan önce Senanayake ve diğer hastane çalışanlarından tavsiye istedi.

PİTON YILANLARINDA GÖRÜLÜYOR

Yapılan araştırma sonucu çıkan solucan türünün normal şartlarda piton yılanlarında bulunduğu tespit edildi.

Bu Olay, hayvanlardan insanlara hastalık bulaşmasının riskini gözler önüne serdi.

Hastanın yakın çevresinin piton yılanları ile çevrili bir gölün çevresinde yaşadığı belirtildi. Direkt olarak yılanla teması olmasa da, hastanın ot topladığı ve bunları yemeklerinde kullandığı ifade edildi. Bu bağlamda, hastanın bu şekilde solucanla enfekte olmuş olabileceği düşünülüyor.

HAYVANLARDAN İNSANLARA GEÇEBİLİR

Olay, hastalıkların ve enfeksiyonların hayvanlardan insanlara geçmesinin riskini vurgulayarak, insanların ve hayvanların bir arada yaşadığı ve yaşam alanlarının örtüştüğü durumlarda bu tür tehlikelerin artabileceğine işaret ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.