Ünlü petrol devi yatırımlarını satacak 'Yatırımcılar şaşkın'

Ünlü petrol devi yatırımlarını satacak 'Yatırımcılar şaşkın'
Dünyanın en değerli petrol şirketlerinden biri olan Shell, 75 yıldır hizmet verdiği Pakistan'dan çekilme kararı almasının ardından Almanya'daki yatırımlarını da satmaya hazırlanıyor.

Halktv'de yer alan habere göre; Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın en büyük yansımaları akaryakıt sektöründe görülürken, Hollanda merkezli dünya devi Shell, 75 yıldır faaliyetlerini yürüttüğü Pakistan'dan çekilme kararı aldığını duyurmuştu.

Shell, 75 yıldır faaliyet gösterdiği Pakistan'dan çıkma kararı aldı

Akaryakıt devleri arasında yaşanan el değiştirmelerin bir yenisi de Türkiye'de görülmüştü. Geçtiğimiz ay yapılan anlaşmaya göre 1912 yılından beri 111 yıldır kesintisiz olarak Türkiye pazarında bulunan BP, ülkedeki haklarını Petrol Ofisi'ne satmak için anlaşmaya varıldığını bildirmişti.

Bu gelişmelerin ardından bir yeni satış haberi de Shell'in Doğu Almanya'da faaliyet yürüten işletmesi PCK Schwedt'ten geldi.

pppppprrrrrrnnnn.jpg

Enerji şirketi Shell'in Doğu Almanya'da bulunan PCK Schwedt petrol rafinerisindeki yüzde 37,5’lik hissesini İngiliz Prax Group'a satmak için anlaşmaya vardığı duyuruldu.

Shell Almanya'dan yapılan açıklamada, "Shell Deutschland GmbH (Shell), PCK Raffinerie GmbH'deki (PCK) yüzde 37,5 hissesini satmak üzere Prax Group ile anlaşmaya vardı." denildi.

Finansal koşulları açıklanmayan satış işleminin gerekli izinlerin alındıktan sonra 2024'ün ilk yarısında tamamlanması beklenmekte.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.